Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Белтък в урината - какво трябва да знаем?Белтък в урината - какво трябва да знаем?
Какви са причините за повишени нива на белтък в урината?...
Опасен ли е белтъкът в урината?Опасен ли е белтъкът в урината?
Лекарят ви трябва да ви прегледа и да ви назначи и други изследвания, за да се установи какъв е проблемът и как да се лекува. В повечето случаи белтъкът в урината е показател за заболявания на бъбреците....
Картофки с белтъкКартофки с белтък
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги по дължина на лентички. В купа разбийте белтъците и всички подправки /които са на вкус и по предпочитание/, прибавете картофите и разбъркайте добре. В тава постиламе хартия...
Акула в белтъкАкула в белтък
Запържват се в загрятото олио, като се обръщат внимателно. Сервират се веднага....
Панирани калмари в белтъкПанирани калмари в белтък
7
Всяко парченце потапям в разбъркан белтък и пържа в загряло олио за 2 мин. Изваждам върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина!...
Пържени в белтък патладжаниПържени в белтък патладжани
Овкусените пръчици патладжан овалваме обилно в галета, после в разбитите белтъци, отново в галета и точно преди пържене пак овалваме в белтъците. Изпържваме в олио на средно нагрят котлон....
Резенчета ябълки с белтъкРезенчета ябълки с белтък
Разбиваме белтъка на яйцето на сняг и внимателно го размесваме с ябълките. Разбиваме омекналото масло, прибавяме към него канелата и стафидите и сипваме сместа при крема. Разбъркваме и сипваме в чаши....
Панирана риба с белтъкПанирана риба с белтък
Панираната риба с белтък се поднася със сос с кисел вкус, който се слага отделно в сосиера или отстрани на рибата....
Защо мирише урината?Защо мирише урината?
Понякога урината не мирише на нищо. Друг път, например, когато се събудите сутрин, урината ви има „силна миризма на урина“. Но понякога може да мирише на плодове, риба или дори просто да има кисела миризма....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Бисквити с черешка и белтъкБисквити с черешка и белтък
Изпичат се за 10-12 минути, до леко порозовяване. Изпечените курабии, още топли, се поръсват съвсем леко с ванилена пудра захар. Бисквитите с черешка и белтък са страхотни!...
Панирани пилешки късчета в белтъкПанирани пилешки късчета в белтък
Потапяйте всяко парче пилешко в разбития белтък и слагайте в тигана. Пържете пилето на умерен огън. Сервирайте панираното пиле с млечно-майонезен сос. Панираните пилешки късчета в белтък са много вкусни....
Компрес с белтък при температураКомпрес с белтък при температура
1
Отделете белтъка на едно яйце и намажете стъпалото с част от белтъка. Оставете да изсъхне и след половин час повторете процедурата....
Омлет от белтък и спанакОмлет от белтък и спанак
След това се добавят белтъците. Омлетът се готви до готовност. Поднася се с резени домат или друго по ваш избор. Да ви е сладко! Омлетът от белтък и спанак е готов....
Маков сладкиш със запечен белтъкМаков сладкиш със запечен белтък
Добавя се содата и брашното, след това внимателно се добавят половината от разбитите на сняг белтъци. В намазана с мазнина тава се излива тестото и отгоре се разпределят останалите разбити на сняг белтъци....
При изгаряне - зеле с белтъкПри изгаряне - зеле с белтък
Да се използва само при повърхностни леки изгаряния! Рецептатат за компрес от зеле с белтък при изгаряне е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Сандвичи с Пастет от белтъкСандвичи с Пастет от белтък
Смесете сиренето с нарязания белтък от предварително сварено яйце. Добавете маслото и наситнения копър. Сместа се маже на филийки, върху които вече е сложено парче шунка, и се гарнира с нарязаната червена чушка....
Сандвичи с Пастет от белтъкСандвичи с Пастет от белтък
Смесете сиренето с нарязания белтък от предварително сварено яйце. Добавете маслото и наситнения копър. Сместа се маже на филийки, върху които вече е сложено парче шунка, и се гарнира с нарязаната червена чушка....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...