Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем с желатин и мляко
Смесваме киселото мляко със захарта и разбиваме, докато двете съставки се слеят.
В друг съд приготвяме желатина според указанията на опаковката и го оставяме да се охлади за известно време....
Торта с желатин и вафли
Разтворете желатина в 100 мл вода, оставете го така 10 минути и след това го прибавете към топлото мляко бъркайки.
Оставете сместа да престои 2-3 часа. Разбийте 300 мл от сметаната с миксер и я смесете с млякото....
Торта с желатин и бисквитиБисквитите начупете на малки парчета в дълбока купа.
900 мл от прясното мляко се сипват в тенджера и се слагат на котлона да заври.
В отделен съд смесете нишестето, захарта и желатина. Разбъркайте....
1
Десерт с желатин и плодове
Разбърква се и се сваля от огъня.
Желатинът се залива с 100 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Когато млякото се охлади, се прибавя желатинът и се оставя за 10 мин., като се разбърква периодично....
Маска с желатин и въглен
Количеството, което остава, се слага в пликче или кутийка с капак за последваща употреба.
Нужно е само да поставите маската с желатин и въглен в микровълнова за 10 секунди....
Торта с желатин и ягоди
Разтваряме желатина във водата, оставяме го за малко да набъбне и го загряваме, за да се разтопи.
Сипваме желатина при сметаната и разбиваме за кратко с миксера....
Торта с желатин и вафли
Разтворете желатина в 100 мл вода, оставете го така 10 минути и след това го прибавете към топлото мляко бъркайки.
Оставете сместа да престои 2-3 часа. Разбийте 300 мл от сметаната с миксер и я смесете с млякото....
Орео чийзкейк с желатин и маскарпоне
В студена вода (около 1/2 ч.ч. или 100 мл) се сипва желатинът, за да се накисне и да набъбне.
След това се втечнява на топла водна баня и се сипва в крема, като се разбърква с шпатула много добре....
Бисквитена Торта с Желатин и Плодове
Разтваряме желатина според указанията на опаковката и го добавяме в млечната смес. Сипваме и плодовете и разбъркваме.
В правоъгълна тава редим ред бисквити и отгоре сипваме от сместа....
Разкрасяваща маска с желатин и яйце
Лицето се измива само с вода и се намазва с лек крем за лице.
Разкрасяващата маска с желатин и яйце е страхотна....
Парфе с желатин и заквасена сметана
Разбъркваме, оставяме за малко да започне да се стяга и заливаме стегнатото парфе.
Прибираме парфето с желатин и заквасена сметана в хладилника за 24 часа и след това сервираме....
Крем с желатин в кексова форма
Разтваряме желатина във водата, загряваме го, за да се разтопи и го добавяме към млечната смес.
Разбъркваме и добавяме плодовете.
Изсипваме в мазана с олио форма за кекс....
Крем с желатин за торта
Ако използвате листи желатин, сложете 4 г лист, накиснат предварително във вода, на всеки 500 мл крем, след което го добавете към всичко, смесвайки и обединявайки със сметана 100 мл....
Маска за лице с желатин и глицерин
За да приготвим маската от желатин и глицерин, трябва да смесим желатина в три супени лъжици неохладена вода.
Към тази смес си добавяме и лъжица глицерин....
Боядисване на яйца с желатин и мрежичка
Най-напред поливаме желатина с вода - трябва да набъбне. Разтопяваме го в съд на водна баня.
Яйцата, разбира се, трябва да сварим, в дълбока тенджера, внимавайки да не се пукнат....
Сладолед Желато с кафе
Когато сместа се сгъсти я сваляме от котлона, преливаме в подходящ съд и поставяме в лед за да се охлади. Към охладената смес добавяме ликьора, разбъркваме и прибираме за 2-3 часа във фризер....
Защо се накисват ядките
Друга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
Защо се накисват ядките
Време за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
Защо и как се накисва чия?
Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
ЖелатинИ гранулите и лентите желатин трябва да се накиснат първо и задължително в студена вода, за да набъбнат. След това тази смес обикновено се разтопява леко или се прибавя в горещи сосове и сиропи....
1
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...