Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Маска за изсветляване на косата с мед и канела
Тази смес нанасяме върху влажна коса, като внимаваме да не засегнем кожата по лицето и главата.
След това хванете косата си. Правим на кок и я завързваме с помощта на ластика....
Маска за бърз растеж на косата
Правете Маска за бърз растеж на косата веднъж в седмицата, за да усетите ефекта....
Подхранваща маска за растеж на косата
Процедурата се прави 10 пъти след миене на косата 1-3 пъти седмично.
Отлично средство за подхранване и засилване на растежа на косата....
За блясък на косата - липова отвара
Придава блясък и меден оттенък на косата.
Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
Отвара за усилване растежа на косата
С натопен тампон за разгримиране всеки ден в продължение на 20 дни се масажират корените на косата....
Вино с хрян за укрепване на косата
Нарязаните корени от хрян се накисват във виното и се оставят да престоят така за 3-4 дни.
От полученото лечебно вино се пие по 1 с.л., два пъти на ден....
Ризото Миланезе, както го правят италианците
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Отвара от картофени обелки против побеляване на косата
Използва се след измиването на косата, като финално изплакване, втривайки с пръсти в основата на косата – корените и скалпа....
Отвара от бръшлян за бърз растеж на косата
Хубаво е да се приготви преди баня и след като косата е измита, заливаме с отварата за коса, втривайки в корените.
Прави се след всяко къпане, без после да се изплаква....
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
3
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
2
Рогчета по рецепта на Иван Звездев
Тестото се разделя на 12 топки, които разточете на дълга елипсовидна форма, по средата се поставя сирене на вкус и се увива на руло.
Готовите рогчета се намазват с жълтък и се изпичат на 200 градуса до готовност....
РогчетаНакрая намажете с разбития жълтък и сложете да се пекат в загрята фурна на около 190-200 градуса....
1
РогчетаНакрая намажете с разбития жълтък и сложете да се пекат в загрята фурна на около 190-200 градуса....
1
Рогчета с хайвер (рогчета Мимоза)
За рогчетата:
Бутертестото се нарязва на тънки ленти по дължина и се навива върху предварително леко намаслени метални фунийки....
Лайка с мед за укрепване и омекотяване на косата
При суха коса подобна процедура се провежда 1 път на 10/12 дни, а при мазна – 1 път на 6-7 дни.
Чудно!...
При побеляване на косата - отвара от коприва с оцет
Рецептата за отвара от коприва с оцет при побеляване и падане на косата е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурна
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Домашни рогчета
Рогчетата се нареждат в тава и втасват 45 минути на стайна температура. Мажат се с жълтък и се пекат в силно загрята фурна до зачервяване....
Маслени рогчета
Маята и захарта се разтварят в 100 мл затоплена вода. Оставят се настрана, за да се разбият яйцата и зехтина. Отделно се пресява няколко пъти брашното и в него се прави кладенче....
Мини рогчетаОт продуктите се замесва тесто. Разделя се на две топки. Всяка топка се точи до дебелина 5 мм.
Реже се като торта на 12 триъгълни парчета. На всеки триъгълник се слага сирене и се навива като кроасан....
1
Лимецови рогчета
За тези вкусни рогчета трябва да оставите на стайна температура свинската мас и яйцата.
Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта.
В купа пресейте брашното и добавете към него солта....