Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво съдържа аптечката за кола?Какво съдържа аптечката за кола?
Ето защо е важно във всеки автомобил да има добре оборудвана аптечка....
Какво трябва да включва договорът за наемКакво трябва да включва договорът за наем
Стандартният договор за наем включва няколко задължителни клаузи, които ще ви изредим и опишем какво представляват: Какво трябва да включва договорът за наем 1....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Натравяне и топлинен удар заплашват ваканцията виНатравяне и топлинен удар заплашват ваканцията ви
Вижте сега кои всъщност са опасностите, които могат да ни развалят ваканцията: Топлинен удар - горещите дни са предпоставка за слънчев или топлинен удар....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
Започнете да следите пицата след 17-18 минути и я извадете в момента, в който Ви харесва на външен вид. Проверете дали основата е добре изпечена....
Какво може да Ви откаже да кърмитеКакво може да Ви откаже да кърмите
Така ще знаете какво количество храна то приема, но не забравяйте, че често това решение е еднократно....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Какво да правите, ако ръцете ви горят от люти чушки?Какво да правите, ако ръцете ви горят от люти чушки?
Всеки от нас се е сблъсквал с неприятното чувство от люто опарване по ръцете. Най-често това се случва по време на подготвителния процес при рецепти с люти чушки. По-опитните кулинари знаят как да се предпазят от подобно...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Какво да сторите, ако ви преследват несполукиКакво да сторите, ако ви преследват несполуки
Ето обаче какво да направите, ако ви следват несполуки: Мислете позитивно Смята се, че начинът на мислене и подсъзнанието са основните източници на това, което ни се случва....
Косата ви оредява! Ето какво да направитеКосата ви оредява! Ето какво да направите
На второ място е добре да се замислите какви могат да са причините за оредяването на косата при жените, защото те могат да са най-разнообразни....