Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при отпадналост и бързо изморяванеСъвети при отпадналост и бързо изморяване
Бързото изморяване и отпадналостта не са болестно състояние сами по себе си – те са по-скоро симптом....
Какво да правим при разстройство?Какво да правим при разстройство?
Гастроентеритът е едно от най-неприятните усещания за човешкото тяло и всеки би желал симптомите да преминат възможно по-бързо....
Какво да правим при шипове?Какво да правим при шипове?
За да знаем какво да правим при шипове е важно да сме наясно какво представляват те. Известните като шипове всъщност представляват някоя от многобройните форми на артрита....
Сърдечна криза - какво да правим?Сърдечна криза - какво да правим?
Вижте какво да правите при сърдечна криза. На първо място, трябва да сте наясно дали неразположението е сърдечна криза....
Какво да правим при обезводняванеКакво да правим при обезводняване
Дехидратацията е опасна. Състоянието възниква, когато човек използва или губи повече течност, отколкото приема, а тялото няма достатъчно вода и други течности, за да изпълнява нормалните си функции. Ако не се вземат...
Какво да правим при земетресениеКакво да правим при земетресение
1
Коридорът трябва да е свободен, за да може бързо да излезете, ако се наложи. Когато започне земетресение, веднага преместете малките деца под касите на вратите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво да правим, за да пестим ресурси?Какво да правим, за да пестим ресурси?
Какво обаче на практика означава да се пестят ресурси и какво трябва да съблюдава всеки в ежедневието си? Защо да пестим водата?...
Какво да правим, за да сме щастливиКакво да правим, за да сме щастливи
Но ние, вместо да го решим, го правим още по-голям. Идва лято... На пазара вече име пресни зеленчуци, така че вместо баничка с боза за закуска си сложете пресни плодове с вода....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво да правим при висок хемоглобинКакво да правим при висок хемоглобин
1
Трябва също да се прави разлика между повишени стойности на хемоглобина и повишен брой червени кръвни клетки. Това е така, защото не всяка клетка носи еднакво количество от този протеин....
Какво да правим при зачервени очиКакво да правим при зачервени очи
Преди да предприемете някакви мерки за облекчаване на червенината, трябва да сте сигурни каква е причината за това ви състояние....
Какво да правим при слънчево изгарянеКакво да правим при слънчево изгаряне
Слънчевите изгаряния са неделима част от лятото. Често хората не им обръщат сериозно внимание, макар че много тежко изгаряне е сред най-неприятните неща, които изобщо могат да ви се случат. Слънчевите изгаряния обаче...
Какво да правим с пресеченото млякоКакво да правим с пресеченото мляко
От него можете да направите извара, да правите теста, палачинки, заливки и др. Развилите се в него бактерии са тези, които нормално подквасват млякото....
Какво да правим, ако нямаме яйца?Какво да правим, ако нямаме яйца?
2
Всеки е изпадал поне веднъж в живота си в следната неприятна ситуация: правите торта или кекс, или палачинки, и в последния момент установявате, че нямате яйца....
Какво да правим със старите продуктиКакво да правим със старите продукти
Когато в хладилника са останали продукти, първото, което трябва да проверите, е дали са годни за консумация. Микроорганизмите, които са опасни за здравето, забавят развитието си в хладилника, но не за дълго. Има очевидни...
Какво да правим с гранясалите продуктиКакво да правим с гранясалите продукти
Какво да правим с гранясалите продукти? Отговорът е само един – да ги изхвърлим....
Какво да правим при високо кръвноКакво да правим при високо кръвно
2
Съществуват много фактори, които повишават риска от високо кръвно. Някои от тях няма как да се променят – това са наследствеността и възрастта. Но има много фактори, които можем да контролираме, и това са наднорменото...
Какво да не правим, докато ядемКакво да не правим, докато ядем
1
Не яжте каквото ви падне. Тялото само изпраща индикации какво му се яде. При избора на храна се вслушвайте в неговите нужди....