Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Венец с вишниВенец с вишни
1
Правим отгоре няколко разреза и намазваме с разбит жълтък. Печем около 40 минути при температура 200 градуса до готовност. Поръсваме с пудра захар....
Солен венец с гъбиСолен венец с гъби
Полученият солен венец намазваме с жълтък и поставяме в кръгла тава застлана с хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят....
Еклеров венец с ягодиЕклеров венец с ягоди
2
Оставете да се охлади много добре. Напълнете пош и шприцовайте половината крем върху долната част на венеца. Наредете ягодите, покрийте с останалия крем и захлупете с другата половина от еклеровия венец....
Козуначен венец с шоколадКозуначен венец с шоколад
Завийте го внимателно като венец и го преместете в тавата. Оставете да втаса и го намажете с жълтък разбит с млякото....
Великденски венец с бадемиВеликденски венец с бадеми
Рулата се преплитат две по две и плитките се съединяват във венец. Отгоре се маже с яйце и се оставя да втаса 1 час, след което се поръсва с нарязаните бадеми. Пече се в умерена фурна....
Венец с шоколадов пълнежВенец с шоколадов пълнеж
1
Прехвърлете питките върху рулото, а двата им края завържете като венец. Оставете да втаса още 20 минути. Намажете венеца с разбит в малко олио жълтък....
Черешов венец с бадемиЧерешов венец с бадеми
След това по дължината му се прави разрез и образувалите се две ленти се усукват хлабаво помежду си. Оформя се венец, а двата края се прищипват....
Козуначен венец с мармаладКозуначен венец с мармалад
Върху хартия за печене се оформя венец и срязваме на 4 части, после всяка част - на още 2, и така да станат 16 части. Разрезите не се правят до края, а да остане 1 см към средата....
Венец с орехова плънкаВенец с орехова плънка
Нарежете охладения венец с орехова плънка и поднесете....
Венец за ЦветницаВенец за Цветница
Навива се кората на руло, а двата края се свързват като венец. Поставя се в намаслена тава, в средата с намаслена чашка....
Венец от тиквичкиВенец от тиквички
4
Сложете ястието да се пече на 200 градуса за 20-25 минути. Оставете соленото руло леко да охлади и обърнете внимателно в чиния. Венецът от тиквички е готов....
Венец от спагетиВенец от спагети
Трябва да престоят около час в хладилника. При сервиране се прехвърлят в кръгло плато, прави се дупка по средата, която се запълва с пилешката смес. Украсява се с магданоз по желание....
Чеснова питка венец с подправкиЧеснова питка венец с подправки
По желание този своеобразен венец може да се поръси със сусам или други семена. Чеснова питка венец с подправки със завладяващо ухание....
Шоколадов венец с бели ягодиШоколадов венец с бели ягоди
3
Шоколадовият венец с бели ягоди е готов....
Франкфуртски венец с маслен кремФранкфуртски венец с маслен крем
1
Трябва да предстои цяла нощ в хладилника, така пандишпанът поема добре всички вкусове и аромати. Франкфуртският венец с маслен крем е готов....
Новогодишна пита Венец с лимецНовогодишна пита Венец с лимец
Оформят се 7 топки и нареждаме в намаслена тава с диаметър 26 см, като венец, а в средата се поставя чашка за крем карамел или каквато имате, но да е огнеупорна....
Маслен венец с маково семеМаслен венец с маково семе
2
Слагате по средата купичка и оставяте да втаса. Когато е готов венецът го намажете с разбития жълтък и сложете да се пече в загрята фурна. След изпичане отново намажете с масло....
Козунак венец с течен шоколадКозунак венец с течен шоколад
1
Замесва се меко еластично тесто и се оставя да втаса 30 минути. Разточва се на правоъгълник, намазва се с течен шоколад. Навива се на руло, а двата края се свързват на венец. Поставя се в намазана кексова форма....
Питка венец с топено сиренеПитка венец с топено сирене
5
Оставяме отново да втаса, мажем, когато е готова, с разбития жълтък и малко мляко и печем в загрята фурна за около 35 минути....
Хлебен венец с шест сиренаХлебен венец с шест сирена
Яйцата се разбиват с киселото мляко и сместа се излива върху венеца, като може да си помогнете с четчица за да разнесете яйчната смес навсякъде и да няма сух хляб....
Великденски венец с шарени яйцаВеликденски венец с шарени яйца
Оставя се да втаса на топло за 2 Часа и след това се бърка отново. Разделя се на две, всяка част се разделя на три, теглят се фитили и се плетат плитки. Двете плитки се съединяват във венец....
Екзотичен сусамов венец с джинджифилЕкзотичен сусамов венец с джинджифил
Свиваме я на венец и поставяме върху намаслена и поръсена с брашно тавичка, покриваме и оставяме да довтаса....
Празничен венец с шоколадова плънкаПразничен венец с шоколадова плънка
Оставете питката да втаса, намажете я с жълтъка и поръсете със захар, по желание, и изпечете на 170 градуса. Поръсете с пудра захар и поднесете празничния венец с шоколадова плънка....
Какво да правим при постоянно подут корем и газове?Какво да правим при постоянно подут корем и газове?
Какво да правим при постоянно подут корем и газове? Подутият корем и газовете често са причинени от нередовно хранене и ядене на нездравословни храни като прекаляването с въглехидрати или люти храни....
Какво да правим при подути пръсти на краката?Какво да правим при подути пръсти на краката?
Лечението на подути пръсти ще варира в зависимост от причината за състоянието. Някои методи изискват минимална домашна грижа, докато други предполагат по-специализирани мерки за лечение....