Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГорицветГорицвет
Горицветът се използва и като диуретично средство. За да си приготвите запарка, 1 с.л. ситно нарязана дрога от пролетен горицвет се залива с 300 мл вряща вода и се оставя да кисне около два часа....
Пролетен хайверПролетен хайвер
Количеството на продуктите е според вкуса. Яйцата, сиренето и киселите краставички се настъргват на дребното на рендето. Лука също се нарязва много на дребно. По желание добавяте и малко червен пипер. Всичко се смесва...
Пролетен венецПролетен венец
Лукът и спанакът се задушават в малко олио. Добавете разбитите яйца и разбъркайте добре. Добавете нарязания на кубчета кашкавал. Посолете и поръсете с черен пипер. Свалете плънката от котлона и оставете да се охлади...
Пролетен пудингПролетен пудинг
Измийте и нарежете лапада и киселеца, прибавете магданоза, посолете и задушете 6-7 мин., отцедете сместа и я накълцайте на ситно. Сварете в млякото ориза, посолете го и го оставете да се охлади, след което го смесете със...
Пролетен омлетПролетен омлет
Ако тиганът е с термоустойчива дръжка, може да се сложи във фурна за кратко за по-хубав загар на вашия пролетен омлет....
Горицвет: Вълшебната билка срещу тахикардияГорицвет: Вълшебната билка срещу тахикардия
Горицветът е билка с красиви цветове, което е много полезна, стига да знаете как да я използвате. Горицветът притежава сърдечноусилващо, успокояващо нервната система и диуретично действие....
Пролетен миш-машПролетен миш-маш
2
Сервирайте този вкусен пролетен миш-маш, докато е още топъл, поръсен с магданоз. Върви много добре с прясно изпечен хляб или чеснова пърленка. Добър апетит!...
Пролетен агнешки гювечПролетен агнешки гювеч
Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парчета. Изпържва се в загрятото олио. Добавят се последователно нарязаният на дребно кромид, морковите, целината и доматите. Поръсва се червения пипер. Залива се...
Зелен пролетен тартЗелен пролетен тарт
1
За тестото за тарт сипете брашното и солта в купа и към тях налейте виното и зехтина. Омесете гладко и меко тесто и го оставете за 10 минути да се отпусне и почине. Ако е много меко, поръсете си допълнително брашно....
Домашен пролетен сладкишДомашен пролетен сладкиш
Бисквитите и бадемите се смилат на прах. Маслото се разтапя и се смесва с бисквитено-бадемовия прах. Като се охлади сместа, се разстила по дъното на съда, в който ще бъде приготвена тортата. Получава се блат без печене...
Полезен пролетен бургерПолезен пролетен бургер
Спанака сложете за 2 минути във вряла вода, след което отцедете, почистете и накълцайте. Картофите се сваряват, след което се белят и настъргват. Тиквичките рендосайте, посолете и оставете да пуснат вода (поне 15 минути)....
Двуцветен пролетен хлябДвуцветен пролетен хляб
Пресейте брашното, добавете маята, разтворена в малко мляко със захарта, солта, олиото, яйцето и останалото прясно мляко. Замесете меко тесто, разделете го на две равни части. Едното тесто го оставете бяло, в другото...
Пролетен миш-машПролетен миш-маш
1
Поднася се пролетен миш маш със сирене, червена чушка за цвят....
Хрупкав пролетен пайХрупкав пролетен пай
1
Хрупкавият пролетен пай е готов....
Пролетен ягодов пайПролетен ягодов пай
Разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкав крем. Прибавете олиото, ваниловата захар и прясното мляко, отново разбъркайте много добре. На части добавете предварително пресятото с бакпулвера брашно, като бъркате непрекъснато...
Хлебчета Пролетен цвятХлебчета Пролетен цвят
Хлебчетата Пролетен цвят са готови....
Агнешки пролетен гювечАгнешки пролетен гювеч
Сложете месото от агнешки бут на дъното на тенджерата с малко олио и нарежете отгоре изчистените и измити спанак, лук, чесън и лапад. Прибавете сол, червен и черен пипер и 1 ч.ч. вода и задушете на бавен огън около 90...
Пролетен ягодов тартПролетен ягодов тарт
Да ви е сладко с този очарователен пролетен ягодов тарт!...
Зелен пролетен хумусЗелен пролетен хумус
Изсипете зеления пролетен хумус в малка купичка и при поднасяне го поръсете със зехтин, червен пипер и сусам. Добър апетит!...
Моят пролетен тартМоят пролетен тарт
Моят пролетен тарт поръсвам с пудра захар. Да Ви е сладко!...
Пролетен таратор с вишниПролетен таратор с вишни
Вишните измийте добре и им извадете костилките. Млякото разбийте до гладкост и прибавете водата. Вишните с извадени костилки сложете в млякото. Чесъна нарежете на ситно. Прибавете и него. Изстискайте сока от резена...
Пролетен детокс с ябълкиПролетен детокс с ябълки
Почистваме и измиваме листата от кейл, измиваме спанака, белим ябълките и ги нарязваме на парчета, почистваме ягодите. Изсипваме приготвените продукти с шейкъра и доливаме изворна вода, пасираме, ако е необходимо добавяме...
Пролетен боб в гърнеПролетен боб в гърне
Бобът се накисва в студена вода за една нощ, измива се и се слага в гърнето заедно със целите мерудиени корени, налива се вода и се слага на бавен жив огън да ври около 3 часа (ако гърнето няма капак, завийте го с фолио или...
Пролетен омлет с левурдаПролетен омлет с левурда
Измийте и нарежете на ситно пресния лук и левурдата. Разбийте яйцата добре. Прибавете към тях сол, черен пипер и 1 с.л. вода. В тиган с незалепващо покритие сложете бучка масло и 1 с.л. олио. Запържете за минута...
Пролетен киш с коприваПролетен киш с коприва
3
Получи се изключително вкусен пролетен киш с коприва, който сервирайте с чаша бяло вино като предястие или лек обяд. Добър апетит!...