Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Горицвет
Горицветът се използва и като диуретично средство.
За да си приготвите запарка, 1 с.л. ситно нарязана дрога от пролетен горицвет се залива с 300 мл вряща вода и се оставя да кисне около два часа....
Пролетен хайвер
Количеството на продуктите е според вкуса.
Яйцата, сиренето и киселите краставички се настъргват на дребното на рендето.
Лука също се нарязва много на дребно. По желание добавяте и малко червен пипер. Всичко се смесва...
Пролетен венец
Лукът и спанакът се задушават в малко олио. Добавете разбитите яйца и разбъркайте добре.
Добавете нарязания на кубчета кашкавал. Посолете и поръсете с черен пипер.
Свалете плънката от котлона и оставете да се охлади...
Пролетен пудинг
Измийте и нарежете лапада и киселеца, прибавете магданоза, посолете и задушете 6-7 мин., отцедете сместа и я накълцайте на ситно.
Сварете в млякото ориза, посолете го и го оставете да се охлади, след което го смесете със...
Пролетен омлет
Ако тиганът е с термоустойчива дръжка, може да се сложи във фурна за кратко за по-хубав загар на вашия пролетен омлет....
Горицвет: Вълшебната билка срещу тахикардия
Горицветът е билка с красиви цветове, което е много полезна, стига да знаете как да я използвате. Горицветът притежава сърдечноусилващо, успокояващо нервната система и диуретично действие....
Пролетен миш-машСервирайте този вкусен пролетен миш-маш, докато е още топъл, поръсен с магданоз.
Върви много добре с прясно изпечен хляб или чеснова пърленка.
Добър апетит!...
2
Пролетен агнешки гювеч
Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парчета. Изпържва се в загрятото олио.
Добавят се последователно нарязаният на дребно кромид, морковите, целината и доматите.
Поръсва се червения пипер.
Залива се...
Зелен пролетен тартЗа тестото за тарт сипете брашното и солта в купа и към тях налейте виното и зехтина.
Омесете гладко и меко тесто и го оставете за 10 минути да се отпусне и почине. Ако е много меко, поръсете си допълнително брашно....
1
Домашен пролетен сладкиш
Бисквитите и бадемите се смилат на прах.
Маслото се разтапя и се смесва с бисквитено-бадемовия прах.
Като се охлади сместа, се разстила по дъното на съда, в който ще бъде приготвена тортата. Получава се блат без печене...
Полезен пролетен бургер
Спанака сложете за 2 минути във вряла вода, след което отцедете, почистете и накълцайте. Картофите се сваряват, след което се белят и настъргват. Тиквичките рендосайте, посолете и оставете да пуснат вода (поне 15 минути)....
Двуцветен пролетен хляб
Пресейте брашното, добавете маята, разтворена в малко мляко със захарта, солта, олиото, яйцето и останалото прясно мляко.
Замесете меко тесто, разделете го на две равни части. Едното тесто го оставете бяло, в другото...
Пролетен ягодов пай
Разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкав крем. Прибавете олиото, ваниловата захар и прясното мляко, отново разбъркайте много добре.
На части добавете предварително пресятото с бакпулвера брашно, като бъркате непрекъснато...
Агнешки пролетен гювеч
Сложете месото от агнешки бут на дъното на тенджерата с малко олио и нарежете отгоре изчистените и измити спанак, лук, чесън и лапад.
Прибавете сол, червен и черен пипер и 1 ч.ч. вода и задушете на бавен огън около 90...
Зелен пролетен хумус
Изсипете зеления пролетен хумус в малка купичка и при поднасяне го поръсете със зехтин, червен пипер и сусам.
Добър апетит!...
Пролетен таратор с вишни
Вишните измийте добре и им извадете костилките. Млякото разбийте до гладкост и прибавете водата.
Вишните с извадени костилки сложете в млякото. Чесъна нарежете на ситно. Прибавете и него.
Изстискайте сока от резена...
Пролетен детокс с ябълки
Почистваме и измиваме листата от кейл, измиваме спанака, белим ябълките и ги нарязваме на парчета, почистваме ягодите.
Изсипваме приготвените продукти с шейкъра и доливаме изворна вода, пасираме, ако е необходимо добавяме...
Пролетен боб в гърне
Бобът се накисва в студена вода за една нощ, измива се и се слага в гърнето заедно със целите мерудиени корени, налива се вода и се слага на бавен жив огън да ври около 3 часа (ако гърнето няма капак, завийте го с фолио или...
Пролетен омлет с левурда
Измийте и нарежете на ситно пресния лук и левурдата.
Разбийте яйцата добре. Прибавете към тях сол, черен пипер и 1 с.л. вода.
В тиган с незалепващо покритие сложете бучка масло и 1 с.л. олио.
Запържете за минута...
Пролетен киш с коприваПолучи се изключително вкусен пролетен киш с коприва, който сервирайте с чаша бяло вино като предястие или лек обяд.
Добър апетит!...
3