Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво разкрива за теб любимата ти подправка?Какво разкрива за теб любимата ти подправка?
Какво разкрива любимата подправка на всеки човек? Ако обичате босилек Хората, които обичат босилек, могат да бъдат описани като спокойни, хармонични и любители на баланса в живота....
Какво разкрива любимата ни храна за нашата личност?Какво разкрива любимата ни храна за нашата личност?
Според скорошно изследване на японски специалисти любимата ни храна разкрива не само вкусовите ни предпочитания, но и голяма част от характера ни....
Какво разкриват случайните ни драсканици за нас?Какво разкриват случайните ни драсканици за нас?
Повечето пъти след това тези драсканиците отиват в боклука, защото не им придаваме особена важност, но според учените не трябва да ги захвърляме просто така, защото те разкриват много за вътрешния ни свят....
Торта Отворена книгаТорта Отворена книга
1
Пекат се 3 блата в правоъгълна тава. Приготвя се кремът, който се оставя да изстине напълно. Кравето масло се разбива със 2 с.л. захар в дълбока купа и постепенно се добавя крема в маслото. Върху подноса се слага...
Празнична салата КнигаПразнична салата Книга
В голяма чиния слагаме руската салата и оформяме като книга. Отгоре покриваме с тънко нарязани филета....
Какво говорят за нас любимите ни храниКакво говорят за нас любимите ни храни
За всеки човек съществува определен тип храни, които предпочита и даже е пристрастен към тях. Екипи от експерти смятат, че вкусовите ни предпочитания могат да бъдат сигурен код за дешифриране на характера ни. Месо...
Мелба от бабината книгаМелба от бабината книга
Половината от млякото се боядисва с какаото. В купичка на дъното се слага плода, натрошените орехи и бисквитите. Слага се по 1 лъжица и от двете смеси, 1 лъжица от сладкото и най-отгоре разбитите на сняг белтъци с...
Книга разкрива как се готви кенгурски мозъкКнига разкрива как се готви кенгурски мозък
Освен местни рецепти книгата разкрива и трудностите, на които са били подложени първите австралийски заселници....
Какво разкриват за нас скъпоценните камъни на рождения ни месецКакво разкриват за нас скъпоценните камъни на рождения ни месец
В галерията горе ще видите кой камък принадлежи към вашия рожден месец, какви характеристики ви предвещава и какви лечебни свойства има той....
Магическата книга Алдарая разкри тайните сиМагическата книга Алдарая разкри тайните си
Загадката на тайнствената книга Алдарая е разкрита. Мистичните ѝ писания ще променят света. Откакто се помним, в човешката история са се появявали много мистични книги. Много от тях са неразгадани и до днес....
Любимата МусакаЛюбимата Мусака
Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и си настъргваме домата предварително. В тавичка слагаме малко олио и когато е загрято си добавяме лука. Запържваме докато започне да придобива прозрачен...
Черната книга на Кармартен разкрива още една своя тайнаЧерната книга на Кармартен разкрива още една своя тайна
Новооткритият текст разказва за богомилите и тяхната вяра, в нея те са наречени най-чистите християни....
Маша ще забие Гришо през септември! Разкрива всичко в книгаМаша ще забие Гришо през септември! Разкрива всичко в книга
Мария Шарапова ще разкрие всичко за връзката и краха в отношенията ѝ с българския тенисист Григор Димитров. Книгата на рускинята излиза през септември....
Любимата картофена салатаЛюбимата картофена салата
Слагаме в чиния и поръсваме любимата картофена салата с маслините и пресния лук....
Любимата сиренена кашаЛюбимата сиренена каша
Сервираме нашата любима сиренена каша, поръсена с червен пипер....
Любимата питка СусамкаЛюбимата питка Сусамка
Затопляме 100 мл прясно мляко и към него прибавяме натрошената мая и захарта. Оставяме да шупне. През това време пресяваме брашното и правим кладенче. Когато маята е готова, изсипваме всички продукти без маслото към брашното...
Любимата постна питкаЛюбимата постна питка
В купичка се слага содата бикарбонат. Към содата се прибавя оцетът, за да се загаси. Добавят се солта и олиото. Добавя се и водата. Разбърква се. В тавичка се пресява брашното. По средата се прави кладенче. Изсипва...
Любимата бобена чорбаЛюбимата бобена чорба
6
Сложете предварително накиснатия боб с около 2 литра вода на котлона. Оставете го така да се вари за около 15-20 минути. След което отцедете боба, сложете около 3 литра вода и върнете на котлона. Оставете го да ври...
Любимата пилешка супаЛюбимата пилешка супа
2
Получи се много вкусна любимата пилешка супа! Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа...
Любимата семейна пицаЛюбимата семейна пица
Разтиламе тестото в намазнена тава. За соса смесваме лютеница с доматен сок и слагаме 1ч.л.шарена сол. Изсипваме соса върху тестото след това нареждаме нарязания на кубчета салам и царевицата. Поръсваме с кашкавала...
Любимата лазаня БолонезеЛюбимата лазаня Болонезе
1
Каймата се размесва във вода, докато не стане на трохи. Лукът се почиства и се настъргва. Морковите се измиват, белят се и също се настъргват. В тенджера се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, в него се сипват...
Любимата пухкава баницаЛюбимата пухкава баница
Разбиваме 4 бр. яйца с половин кофичка кисело мляко, към тях прибавяме натрошеното сирене, олиото и 400 мл от газираната вода. В намаслена тава нареждаме 2 реда кори, като ги накъсваме. След това един черпак от сместа...
Любимата бисквитена тортаЛюбимата бисквитена торта
Опитайте и вие любимата бисквитена торта....
Любимата Орехова ТортаЛюбимата Орехова Торта
Насладете се на тази Любимата Орехова Торта....
Любимата карфиол туршияЛюбимата карфиол туршия
Любимата карфиол туршия е чудна!...