Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ан Хатауей за малко не се удавиАн Хатауей за малко не се удави
Актрисата Ан Хатауей е била на косъм от смъртта, след като за малко не се удавила във водите край Хавай. Малко след инцидента в интернет бяха пуснати снимки с давещата се знаменитост....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините. В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Кекс с малко продуктиКекс с малко продукти
Разбиваме с миксер майонезата и захарта. Постепенно добавяме водата, брашното, есенцията и бакпулвера при постоянно разбиване. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на 200 градуса до готовност. Поръсваме...
Малко по-здравословни скаличкиМалко по-здравословни скалички
Оформете скалички с желаната от вас големина и ги подредете в съд, който е покрит с хартия за печене, за да не залепват. Залейте оформените скалички с шоколада и поръсете с кокосовите стърготини....
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
3
Най-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио. Печем във фурната на 180 градуса....
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
3
Най-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио. Печем във фурната на 180 градуса....
Как да накараме малко дете да се изпишка?Как да накараме малко дете да се изпишка?
Използвайте хубава табуретка, на която да се чувстват стабилни, или пък малко гърне за детето. 2. Опитвайте отново и отново....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се поставя бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Отвийте и нарежете на малки калъпи. Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене. Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Загрейте малко зехтин и го разсипете в тези стъклени бурканчета. Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната?...
Брауни кексчета с малко съставкиБрауни кексчета с малко съставки
Яйцата се разбиват със захарта докато побелеят и обемът се увеличи, добавя се предварително разтопения шоколад с масло и една щипка сода към сместа и се разбърква с телена бъркалка....
Бързи палачинки с малко продуктиБързи палачинки с малко продукти
Загрейте тигана и намажете с малко масло, изсипете с черпак малко от сместа и пържете до готовност. При необходимост след всяка палачинка мажете тигана с малко масло, за да не залепват палачинките....