Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парти мини пастички за Нова година и Коледа
Парти мини пастички за Нова година - неустоимо вкусно и любими на цялото семейство!
За блата в купа разбийте с миксер яйцата с щипка сол, добавете захарта и разбийте до пухкава смес....
Красиви цветя в синьо
Все пак съществуват доста цветя и растения в синьо, които могат да направят вашата градина различна и очарователна....
Класическо свинско със зеле на фурна
Киселото зеле се прехвърля в тенджера под налягане, добавя се 100 мл олио, 250 мл вода и семената копър, захлупва се и се задушава на котлона за около 25 - 30 минути след вдигане на парата....
Класическо свинско с ориз на фурнаЕдна класическа гозба от нашата българска кухня, с малко продукти, но вкусна и обичана от всички!
Добър апетит!...
1
Класическо тирамису с вкус на Италия
Приберете класическото тирамису с вкус на Италия в хладилник да стегне....
Класическо телешко с картофи на фурна
Пече в загрята на 220 градуса фурна около 30 минути.
След това месото се вади и в бульона се поставят нарязаните на едро картофи и останалите зеленчуци, които са нарязани на ситно....
Синьо СиренеСъхранявайте синьото сирене добре опаковано в хладилник, за да не изсъхва.
Синьо сирене в кулинарията
Синьото сирене набира много широка популярност в кулинарията....
5
Коктейл Високосната Година
Този коктейл заслужава малко повече внимание всяка година, а не веднъж на четири години.
В шейкър с лед слагаме джина, гранд марние ликьора, вермута и лимоновия сок....
Съчетание на цветовете – синьо
Тъмно синьото добре се съчетава със светлите нюанси на синьото. Ефектно изглежда когато се съчетаят различни нюанси на синьото с бяло или със златисто или бежаво....
Патладжан на фурна със синьо сирене
Готовият патладжан на фурна със синьо сирене се сервира, като се поръсва с малко зехтин отгоре....
Класическо Особуко
Слагаме гювеча и готвим на 200°C 1 час, след това намаляваме градусите на 160°C и готвим около 2:30 часа.
Поднасяме класическо Особуко с гарнитура по избор....
Класическо БрауниПечем браунито в предварително загрята фурна на 180°C за 30 минути.
Готовия шоколадов сладкиш оставяме да се охлади.
Поръсваме с пудра захар класическото брауни....
1
Класическо консоме
Вари се около 1 час на умерен огън под капак или 2 часа на по-тих огън. 10 минути преди края на варенето се слага вегетата - тя е за подсилване на вкуса и не е задължителна....
Класическо БрауниРазтапяме маслото на слаб огън и го разбиваме с миксер заедно със захарта и 4-те яйца. Бъркаме до пълно разтопяване на захарта.
С изключение на шоколада и ядките, смесваме останалите съставки в отделен съд....
42
Класическо негърче
Печем на 170 градуса за 40- 45 минути, след което сладкишът се охлажда.
След като изстине, се нарязва на правоъгълници или ромбове и приготвяме глазурата....
Класическо ТирамисуТова се прави до изчерпване на продуктите, като е добре Класическото Тирамису да се завърши с крем.
След това се поръсва с какао или шоколадови стърготини....
6
Класическо Трилече
Класически, много вкусен и сочен сиропиран сладкиш!
По желание може да го гарнирате с бита сметана.
Да ви е сладко!...
Класическо парфе
Украсяваме стегнатото парфе с двата вида топинг и с шоколадовите пръчици, нарязваме на парчета и сервираме.
Класическото парфе е готово....
Класическо Тирамису
Добавят се маскарпонето, сметаната и всичко се разбива до получаване на фин гладък, стегнат крем, с който се залива бишкотеният пласт....
Класическо ГуакамолеЗа да не промени цвета си се полива с прясно изцеден лимонов сок.
Намачква се с вилица, след което към него се прибавят нарязани на дребно домат, лук и люта чушка....
1