Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладолед с бисквити на прах
Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. След това с миксера разбийте белтъците до получване на твърд сняг....
Протеинови палачинки с протеин на прах
Включете котлона на средно висока температура и сложете тигана да се загрее.
С помощта на черпак, изсипете сместа за една палачинка върху тигана....
Бананови палачинки с протеин на прах
Накрая се прибавят и сухите съставки, протеина на прах и бадемовото брашно. Отново се блендира до еднородна смес.
Печете палачинките от двете страни в загрят тефлонов тиган с незалепващо покритие....
Шприцовани сладки с какао на прах
Маслото се разбива до бухване. Добавят се пудрата захар, ванилията, яйцето, ромът и канелата.
Брашното се смесва със солта, бакпулвера и какаото и се добавя към тестото. Фурната се загрява до 175 градуса.
Шприцът се...
Реване със сметана на прах и шоколад
За отгоре:
Сметаната на прах се разбива с прясното мляко и захарта с помощта на миксер, след което се добавя шоколадът и отново се врътва на миксера да се омеша със сметаната....
Кои са българските суперхрани, които заменят световните?Ето защо мнозина са намерили еквивалент на така наречените суперхрани и с охота ги похапват. По този начин не само подпомагат родното стопанство, но успяват да спестят пари....
3
Суперхраните, които са богати на витамин E
Витамин Е заедно с всички останали витамини е от изключително важно значение за човешкия организъм. Известен и като токоферол, неговата основна функция е да предпазва тялото от самоокислението на витамин А, на каротина...
Домашно направен прах Гарам масалаЗапичаме кардамона, кориандъра и кимиона на сух тиган за кратко.
Смиламе всички подправки в блендер, машинка за кафе или просто ги счукваме в хаванче.
Тази комбинация дава средно лют вкус....
2
За бели зъби - прах от патладжан
Нарежете на много тънки филийки 1 голям патладжан и поставете в тава върху хартия за печене.
Печете на висока температура до овъгляване. След изстиване натрошете и стрийте на прах....
Кои продукти са преносители на салмонела?
Можете да се разболеете от салмонела чрез консумацията на различни храни, включително пилешко, пуешко, говеждо, свинско, яйца, плодове, кълнове и други зеленчуци.
Храните-преносители на салмонела могат да бъдат дори...
Кои храни са богати на селен?
Селенът е нужен на нашето тяло, за да се поддържа нормалната функция на щитовидната жлеза и да ни пази от свободните радикали и рак. Когато селенът е в недостатъчни количества в организма, това може да доведе до болки в...
Кои са веган източниците на протеини?
Както знаем, вегетарианците и веганите не ядат месо и затова е необходимо да си го набавят от други места. Тук ще споделим чрез кои храни можете да си набавите протеин, така нужен за тялото. В тази статия ще споделим...
Кои са плодовете, богати на целулоза?
Целулозата е безцветно вещество, което притежава влакнеста структура. По своята същност, целулозата е полизахарид, образуван от глюкозни остатъци. Той е и съставна част от клетъчните стени на растенията.
Целулозата е...
Кои са ранните симптоми на левкемия?
Левкемията е сериозно онкологично заболяване. Тя започва в костния мозък, където се произвеждат белите кръвни телца (левкоцити), откъдето идва и името ѝ. При болните от левкемия левкоцитите са паталогични и се наричат парабласти...
Кои храни са източници на селен?
Селенът е мощен антиоксидант, който засилва имунната система на организма. Селенът има свойството да неутрализира свободните радикали, той спира развитието на ракови клетки в организма и предпазва от натравяне с тежки метали...
Кои напитки са богати на желязо?
Желязото е изключително важен за здравето микроелемент, чийто недостиг може да причини анемия и съпътстващите я симптоми – сърцебиене, инфекции, раздразнителност, блед тен, косопад, студени длани, обща слабост и умора....
Кои обувки на кои дрехи са подходящиСтилът на обличането формира първоначалната представа за определения човек. Важно е как се обличате и как съчетавате не само цветовете в облеклото си, но също така и как съчетавате дрехите и обувките си.
Класическият стил...
2
Родни суперхрани, които са алтернатива на модерните
То е доста скъпо и се продава в онлайн магазините за суперхрани. Нашенският заместител, който без проблеми можем да открием и пресен, е нарът....
Кои са степените на изпичане на телешкото месо?
Много често, когато си поръчаме телешко месо в ресторант, ни питат как искаме то да бъде изпечено. Всеки човек има своите индивидуални предпочитания и сега ще ви представим какво точно представляват степените на изпичане...
Как се приема джинджифил на прах?
Джинджифилът е полезен под всякаква форма. В този съвет ще обърнем по-специално внимание на джинджифила на прах. Преди обаче да преминем към него, нека видим разликите между сух и пресен джинджифил:
1. Първата разлика...
Как се прави горчица на прах?
Горчицата в никакъв случай, не е от съвременните подправки и сосове, тя е позната на човечеството още от Древен Рим. И ако за нашите географски ширини не е много типична, горчицата а е традиционна подправка в индийската...
Как се прави млякото на прах?
Млякото на прах, познато като сухо мляко, се използва много често като заместител на обикновеното мляко. То се разтваря в хладка вода соред указанията на етикета, след което може да се използва във всяка една рецепта,...
Кои са ароматите на любовта
Ароматите на любовта са познати повече с названието афродизиак. Повечето от тях са цветни аромати и са били използвани още в древни времена за привличане на вниманието.
Ефектът на ароматите върху привличането между хората...