Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофите се измиват, обелват се, нарязват се на парчета и се сваряват в подсолена вода.
Намачкват се с преса за картофи и докато са още топли към тях се добавят свареното прясно мляко, маслото и сол на вкус. Разбърква...
6
Бански Кукурини
Разбиваме яйцето с водата, олиото и солта.
На етапи добавяме и брашното и омесваме меко тесто, което връщаме в купата. Покриваме го с кърпа и го оставяме на страна за половин час на стайна температура. След това от него...
Бански чомлекНарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет.
В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета или кръгчета картофи, телешките късове, едро нарязания лук, обелените скилидки...
4
Бански суджукСвинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина към него. Черният дроб е по избор, може и без него.
Месото се нарязва...
2
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6
Бански суджук
Месото и карантията се нарязват и смилат. Поръсват се с подправките и се омесва кайма. Тя се разстила на тънък пласт и се оставя на хладно за 12 часа.
С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били...
Бански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници:
1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца.
2....
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6
Кой е идеалният сос за всеки вид паста?
Пастата не е паста без сос. Много е важно какъв сос ще изберете, а това не зависи само от вашия вкус.
Според специалисти формата на пастата определя какъв да бъде и съответният сос за нея. Дългите и тънки изделия както...
Чомлек по бански
Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен гювеч.
Залейте отгоре с виното и вода, запечатайте капака с тесто...
Попарник по бански
Пресейте брашното и направете кладенче в него. Маята се разтваря в хладка вода и се сипва в кладенчето. Прибавете солта и яйцето. Замесете меко тесто.
Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина...
Сирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути.
Отстранете...
Сарми по банскиБанските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
3
Старец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Кървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Капама по банскиЯстието се приготвя в голяма пръстена тенджера.
Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете. Прибавете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте...
6
Капама по банскиЯстието се приготвя в голяма пръстена тенджера.
Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете. Прибавете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте...
6
Кой е идеалният партньор за вас според зодията ви?
Но не забравяйте, че идеалният партньор може да бъде човек, когото изобщо не харесвате, или който по никакъв начин не привлича вниманието ви на първо време....
Катино мезе по бански
Нарязваме месото на жулиени и го овкусяваме с черен пипер и сол.
Запечатваме жулиените на тиган с олио и когато хванат златист загар от всички страни, прибавяме и бекона.
Щом беконът се запържи, слагаме лука, почистените...
Агнешко печено по бански
Месото се реже на едро и се пържи в олиото. Добавят се морковите, нарязани на кубчета. Добавя се запърженото предварително брашно и доматеното пюре.
Всичко се залива с малко гореща вода и се оставя да къкри на бавен огън...
Сиренена каша по Бански
Натрошете овчето сирене и го сложете в пръстен съд. Нарежете доматите и чушките на кръгчета и ги наредете върху сиренето. Върху тях подредете парченца масло.
Сложете капак на съда и задушете за 15 минути. След това залейте...