Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризото Миланезе, както го правят италианците
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Актуални тенденции в маникюра за 2023 година
Новата година обикновено носи нова серия от тенденции или дава изява на елегантното завръщане на вече познати модни трендове в маникюра....
Как да съчетаваме дрехитеТуид, джинс и плътен трикотаж се съчетават добре с коприна и тънка вълна само ако са облечени върху тънките дрехи.
Плетените дрехи не се съчетават изобщо с коприна....
1
Пълнолуние в Лъв 5 февруари 2023 - кой за какво да внимава
Пълнолунието в Лъв на 5 февруари 2023 година е специално време за себеизразяване и творчество....
Кои прически ще са модерни през 2023 година?
Екстремната дължина на косата е това, което е в тенденцията за 2023 година....
Историята на шоколада или кой го създава
Година след година специалистите подобрявали производствените технологии и променяли рецептата за твърд шоколад. Те започнали да добавят към него ядки, захаросани плодове, различни сладкиши, вино и дори бира....
Как да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да съчетаваме плетените жилетки
Комбинирането на кожено яке и дълга плетена жилетка стана доста актуална тази година....
Коктейл Високосната Година
Този коктейл заслужава малко повече внимание всяка година, а не веднъж на четири години.
В шейкър с лед слагаме джина, гранд марние ликьора, вермута и лимоновия сок....
Как да съчетаваме цветовете на дрехите си?
От цвета на косата ни, от тена на кожата ни, от сезона, но също така и от вашият собствен стил.
Едно от правилата, което важи за всички цветови комбинации, е, че трябва или да направите контраст, или преливка....
Съчетаване на цветовете
Много ефектно изглежда съчетанието на сиво, червено и синьо или сиво и цветът на фуксията, който е модерен тази година....
Какви са модните тенденции в облеклото за 2023 година
Деним
Дънковият плат отново става звезда и през тази година....
Коя форма на ноктите е модерна в маникюра за 2023 година
Цветът бордо ще даде модерния тон на маникюр през 2023, за който е избрана форма на нокътя, която не съвпада с модното течение в момента....
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
С какво да съчетаваме кожения клин?
Повечето модни експерти съветват коженият клин да се съчетава с по-дълга блуза или туника, която да е полупрозрачна и ефирна, за да не се постига натрупване на "тежест" в материите....