Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразен нахут за директна употреба
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Ползи от линолова киселина
Ефектът от употребата на омега-6 се забелязва след 6 месеца редовен прием;
- Помага при дефицит на внимание и хиперактивност - симптомите намаляват почти наполовина след употреба на киселината поне половин година;
- Понижава...
Ползи от фолиевата киселина
Ето какви са основните ползи на фолиевата киселина за организма:
- витамин В9 участва в синтеза и размножаването на клетъчния генетичен материал;
- заедно с витамин В12, фолиевата киселина спомага за транспортирането...
Eлагова киселина - всички ползи
Елагова киселина и противоракови свойства
Както стана ясно елаговата киселина е естествен полифенол, съдържащ се в редица плодове и ядки....
Жасмин - употреба и ползи
Медицински употреби на жасмин
Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
Домашна майонеза с лимонена киселина
За да направим нашата Домашна майонеза с лимонена киселина, в дълбок съд счукваме яйцата и наливаме олиото.
Прибавяме лимонена киселина и солта....
Лимонената киселина – ползи и вреди
Ползите и вредите от лимонената киселина за човешкото тяло винаги са били от интерес за мнозина. Тъй като лимонената киселина се намира в почти всеки плод, нейният естествен произход е очевиден....
Лауринова киселина - ползи и приложение
Кокосовото масло може да се ползва за пържене и печене, и е особено подходящо за готвене при по-висока температура.
Можете да се добави в смутита и различни сосове за салати....
Мравчена киселина - ползи и приложения
След няколко седмици редовна употреба на маслото от мравчена киселина се получава желаният ефект: космите стават по-тънки и по-невидими....
Мескитово брашно - ползи и употреба
Съчетава се добре и с ядкови и зърнени пресни и кисели млека, енергийни напитки и масла за мазане от плодове и ядки.
Като добавка мескит се добавя към зеленчукови ястия, салати, сосове и супи....
Тученица - ползи и кулинарна употреба
С какво това растение е толкова известно, че названието му да влезе и в други области на живота и да се ползва за нещо като емблема?...
Фаро - кулинарна употреба и ползи
По какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
Бадемово брашно – ползи и употреба
Почти всички сортове ядки и семена са с много високо съдържание на омега-6 мастни киселини (с изключение на кокоса, макадамията и орехите)....
Фосфорни торове - ползи и употреба
Той е част от нуклеиновите киселини, които взаимодействат с протеините и участват в създаването на клетъчни ядра....
Гама-линоленова киселина - функции, ползи, приложение
Вреди от гама-линоленовата киселина
Гама-линоленовата киселина е обикновено безопасна за употреба, когато се приема в разумни дози и след консултация с лекар....
Мравчена киселина - всички ползи и приложения
Мравчената киселина в съвремието
В наше време обемът на употреба на мравчена киселина е колосален. Сега не се извлича от мравки. Произвежда се чрез органичен синтез....
Каприлова киселина - всички свойства и ползи
Кокосовото масло придоби популярност през последните години и започна масово да се ползва в кулинарията. Но знаете ли, че кокосовото масло съдържа и мощно противогъбично средство?...
Галова киселина - свойства, източници и ползи
Ползите от приема на напитки и храни, съдържащи галова киселина, са много и помагат за поддържане на доброто здравословно състояние на човек....
Сладко от бели череши с лимонена киселина
Сладко от бели череши с лимонена киселина използвайте за гарниране на златисти мекички, неустоими палачинки и др....
Органичните киселини - същност и ползи
Нуклеиновите киселини и аминокиселините са органични. Други органични киселини са оцетната и лимоновата....
Ползи и употреба на цейлонска канела
Цейлонската канела е ценна подправка, която има си струва парите - неповторимият и аромат и полезни свойства при правилна дозировка носят само ползи на тялото ни....
Трънки - всички ползи, свойства и употреба
Нека разгледаме по-отблизо това трънките - техните свойства, ползи и вреди.
Трънката е растение, което може да донесе много ползи за здравето, ако се използва правилно....
Чай от глог - ползи и употреба
Други биоактивни вещества в глога са: кверцетинът, витексинът, холинът, ацетилхолинът, хлорогенната киселина, кафеевата киселина, витамините от група В - В1, В2, В4, С и Р....
Брашно от рожков - ползи и употреба
Особености и предимства на брашното от рожков
Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....