Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Корен от репей - лечебни свойства и приложениеКорен от репей - лечебни свойства и приложение
Ценни са още и сокът от репей с неговите ползи, както и медът от репей....
Корен от репей - за какво е полезен?Корен от репей - за какво е полезен?
Основната причина за полезните свойства на корена от репей се смята това, че в него има високо съдържание на танини, фитостероли и много важни етерични масла. А ето и кои са ползите от корен от репей: 1....
РепейРепей
Ползи от репей Коренът от репей има редица ползи за здравето. Това е билка, която е известна със своите лечебни свойства от векове. В традиционната китайска медицина се използва за лечение на множество заболявания....
Листа от репей – ползи и приложенияЛиста от репей – ползи и приложения
Затова те, както и други части на растението (най-вече корен) се използват за създаването на такива препарати за вътрешно приложение....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Салата от репейСалата от репей
Дръжките се сваряват на тих огън в посолена вода, докато омекнат, и се нарязват на малки пръчици. Репичките се нарязват на сламки, както и краставицата. Подправя се със сол, олио и оцет....
Ползите от сока от репейПолзите от сока от репей
Вижте още полезна информация за: - Как помага коренът от репей; - Ползите на меда от репей....
Жасмин - употреба и ползиЖасмин - употреба и ползи
Медицински употреби на жасмин Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
По какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
С какво това растение е толкова известно, че названието му да влезе и в други области на живота и да се ползва за нещо като емблема?...
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
Мескитовото брашно се добива от дървото мескит. То може да бъде открито в пустините на Мексико и САЩ. Нарича се още Дървото на живота. Брашното от мескит представлява прах, получен от смилането на семената и шушулките...
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
Благодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
Койева киселина: ползи и употребаКойева киселина: ползи и употреба
Използването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорни торове - ползи и употреба
Фосфорът е химичен елемент, който се среща широко в дивата природа и земната кора. Атомният номер на фосфора е 15. Елементът се характеризира с повишена химическа активност и образува около 200 различни минерала. Фосфорните...
При мастопатия - тинктура от репейПри мастопатия - тинктура от репей
Вземете 50 грама нарязан сух корен от репей и залейте с 500 милилитра водка в стъклен съд с капак. Кисне 12 дни и се прецежда. Приема се по 1 супена лъжица с малко вода, 3 пъти на ден преди хранене при мастопатия....
При тромбофлебит - масло с репейПри тромбофлебит - масло с репей
Залейте 38 грама пресен нарязан корен от репей със 100 милилитра олио или шарлан. Оставете да кисне 1 денонощие, след това сложете да ври на слаб огън за 15 минути и прецедете....
При радикулит - тинктура от репейПри радикулит - тинктура от репей
Залейте 3 супени лъжици нарязан корен от репей с половин литра водка в стъклен съд с капак. Оставете за 2 седмици и прецедете. С тинктурата разтривайте възпалени места....
Против пърхот - невен и репейПротив пърхот - невен и репей
Рецептата за отвара от невен и репей при пърхот е от книгата на А. Маркова - "Травник: золотые рецепты народной медицины", 2007....
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от елда - ползи и употребаБрашно от елда - ползи и употреба
Елдата е богата на различни антиоксидантни растителни съединения, които са отговорни за много от нейните ползи за здравето....
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
Морският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност. Най-добър за готвене морският копър...
Ползи и употреба на цейлонска канелаПолзи и употреба на цейлонска канела
Подобрява храносмилането – канелата е полезна за синдрома на раздразнените черва и облекчава хроничната коремна болка. Може да се добавя и към супи за подпомагане на храносмилането....
Трънки - всички ползи, свойства и употребаТрънки - всички ползи, свойства и употреба
Нека разгледаме по-отблизо това трънките - техните свойства, ползи и вреди. Трънката е растение, което може да донесе много ползи за здравето, ако се използва правилно....