Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Добра ли си в леглото - провери тукДобра ли си в леглото - провери тук
Чудили ли сте се някога как се представяте в леглото? Дамите са особено критични към себе си във всяко едно отношение. Това важи с пълна сила за креватните изпълнения. От целуването, до кулминацията - дамата иска да е изрядна...
Харизматична личност ли си? Трябват ти тези 6 качестваХаризматична личност ли си? Трябват ти тези 6 качества
Магнетичните личности обаче имат какво да кажат и това е част от техния чар....
Разходките ни превръщат в два пъти по-креативни личностиРазходките ни превръщат в два пъти по-креативни личности
Хората се превръщат в два пъти по-креативни личности, когато, вместо да седят, се разхождат, информира в. Дейли мейл....
Пречиш ли сам на успеха си? Провери тук!Пречиш ли сам на успеха си? Провери тук!
Всеки човек твърди, че очаква с нетърпение да го застигне успехът. Прави планове как ще похарчи спечелените пари. Но всъщност мнозина се страхуват не от провала, а от големия успех. Затова, съзнателно или не, те саботират...
Спомняте ли си позабравената певица Аксиния! Вижте я сегаСпомняте ли си позабравената певица Аксиния! Вижте я сега
Спомняте ли си певицата Аксиния Ченкова, които се прочу покрай музикалното шоу Стар Академи? През последните години красавицата изчезна от светлините на прожекторите, но днес се завръща, за да разкаже как е протекъл животът...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Kак да си проверя болничния?Kак да си проверя болничния?
От там ще получите насоки за това, че НОИ трябва лично да Ви издаде ПИК (Персонален идентификационен код)....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изчислим личното си число?Как да изчислим личното си число?
Така например родените на 13 март 1989 г. имат лично число 8. Как се изчислява то? Събираме 13+3+1989 и получаваме числото 2015. След това събираме отделните му цифри, в случая - 2+0+1+5 и получаваме 8....
КреатинКреатин
1
Функции на креатин Приемането на креатина като суплемент повишава концентрацията на креатин-фосфата в организма....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на дебели кръгчета. Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л. Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...