Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Българска шунка
Залейте свинското филе със зелевия сок.
Сложете го да се вари с подправките до готовност.
След като уври, се отцежда, нарязва се и се поднася с горчица.
Може да се поднесе и студено.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ...
Българска пицаНай-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба.
Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото...
1
Българска мусакаВ маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи.
Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол.
Слага...
2
Кървав сладкиш за Хелоуин без изкуствени оцветители
Oбелваме и цвеклото и го сваряваме цяло в 1 чаша вода, заедно с 4 с.л. захар, за около 10 минути. След като малко се охлади го разрязваме и изстискваме сока при водата от варенето, която е вече оцветена в червено от цвеклото...
Най-добрият приятел на човека е била лисицатаНай-добрият приятел на човека е кучето, това се знае от векове. Но преди 16500 години хората са били на съвсем друго мнение....
2
Българска медена питка
Покриваме тестото и го оставяме да втасва, докато удвои обема си.
Разтваряме меда в 1/2 ч.ч. топла вода.
Покриваме дъното на тавата с хартия за печене и поръсваме със сусам....
Класическа българска мусакаКогато картофите изменят цвета си и омекнат малко, добавяме доматеното пюре и разбъркваме.
Сваляме от котлона. Изсипваме мусаката в голяма тава и слагаме в предварително загрята фурна да се запече....
2
Българска Добуш тортаЗадължително я оставете да престои до следващия ден, преди да разрежете българска Добуш торта....
3
Сочна българска пица
Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си.
Разделя се на 4 равни части.
С намаслени ръце се оформят 4 блата за пица и поставяме върху хартия в голямата тава от печката....
Пържола Българска планинаВ чиния слагаме по една пържола, в/у нея редим резенчета доматки, наситнен магданоз и рендосано сирене - получаваме българския трибагреник.
За гарнитура по избор използваме пържени картофи, а за украса - чушле....
5
Традиционна българска закускаВ киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне.
Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути.
С намаслени ръце късаме...
3
Кюфтета Българска плескавица
Мляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника.
Оформят се кюфтета и се пекат на скара от двете страни.
Излизат около 8-10 кюфтета....
Традиционна българска мусакаНека сега приготвим обичаната българска мусака, така както я знам от моята баба:
Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган....
29
Българска лучена супа
Българска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци. Задушава се в олиото и малко вода, докато омекне....
Българска тиквена супа
Отнемаме от котлона българска тиквена супа, добавяме бучка масло и нарязания на ситно зелен лук....
Всяка пета българка си ляга с мъжа на приятелка
Всяка пета българка спи с мъжа на най-добрата си приятелка. В същото време нашенките в никакъв случай не могат да бъдат определени като меркантилни....
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Българска традиционна млечна салата
Българската традиционна млечна салата се поднася отгоре поръсена с копър и смлени орехи....