Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски легенди
Легенди за Великден от езически времена
Великденските обичаи са отглас от по-стари вярвания от езически времена....
Великденския козунак на баба
Активирайте маята в топлото мляко със захар около 1 ч.л., 2 с.л. брашно и оставете да шупне.
Пресейте брашното в тава, добавете щипка сол, направете кладенче и изсипвайте последователно разбитите със захар яйца, разтопеното...
Легенди за Великденските яйца
Легенди за Великденските яйца
Всички легенди за Великденските яйца са свързани с Разпъването на кръста, Смъртта и Възкресението на Божия син....
Великденски поверияСамият Великден се празнува цели седем дни, тоест цялата седмица и затова тя се нарича Светла Великденска Седмица. Всеки ден носи светло име: светъл понеделник, светъл вторник......
6
Великденски Кактус
Грижи за великденски кактус у дома
След закупуване на цъфнал великденски кактус, растението у дома може да изхвърли всички пъпки и цветове поради стрес....
Легенда за зодиитеЕдна стара легенда обаче обяснява защо представителите на дадена зодия имат определени качества, а тези на друга - не.
Според преданието, публикувано в сп....
7
Легенда за лавандулатаИнтересна е и легендата, свързана с нея. В християнската религия билката се смята, че е символ на чистотата, непорочността и безсмъртието....
1
Легенда за ванилията
Чрез тази романтична мексиканска легенда за ванилията местните отдават почит на растението....
Легенда за зюмбюла
Със зюмбюлите са свързани много легенди, но тук ще ви запознаем вероятно както с най-древната, така и с най-известната....
Легенда за дряна
С тази легенда за дряна е свързано и поверието, че щом дрянът се отрупа с куп дренки, ще настанат много студени месеци....
Торта ЗаекИзброените продукти се разбъркват добре и се разделят на две равни части, за два блата. Изсипват се в предварително намазнени тави и се пекат.
След като бъдат готови, се оставят да изстинат. Единият блат се реже, така...
1
Подлучен заек
Заекът се нарязва на порции и се запържва в олиото до златисто, след това се налива малко вода и месото се задушава.
Лукът се обелва и нарязва на едро, обелват се скилидките чесън и се прибавят към месото.
След като...
Заек капама
Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар.
Запържете булгура в олиото и прибавете сварените и нарязани дреболии. Подправете...
Маринован заек
Почистете заека от ципата и го оставете да престои 1-2 дни в бирата. Оставете го да се отцеди, шпиковайте с парченцата сланина, предварително посолени и поръсени с черен пипер.
Поставете заека в сгорещено масло и го изпечете...
Заек Качиаторе
Нарежете месото на порции.
Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин.
Добавете...
Заек яхния
Измийте месото и го нарежете на парчета.
В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете месото до златисто, като след няколко минути добавите и мащерката.
Добавете чесъна (нарязан на дребно), лука и зелената чушка....
Печен заекЗаекът се нарязва на порционни парчета.
Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и солта) и поставяте парчетата заек вътре.
Съдът се завива с фолио, прибира се...
2
Шпикован заекИзмийте и почистете добре заека. Хубаво го натъркайте със сол и черен пипер. Направете с нож малки прорези по повърхността му и го шпиковайте с нарязаните на лентички моркови, почистени скилидки чесън и бекон.
Сложете...
1
Великденски заекИзсипете сместа за великденския сладкиш във формата и печете в предварително загрята на 160°C фурна за около 30-40 минути.
Пробвате дали кексът е изпечен, като го бучнете с дървено шишче....
1
Марокански заек
Заекът, нарязан на порции, се запържва в сгорещения зехтин и се вади в плато. В същата мазнина се запържват последователно лукът на полумесеци, чушката на кръгчета, лимонената кора на ситно.
Подправя се със сол, джинджифил...
Фарширован заек
Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус.
Каймата се омесва добре...
Фалшив заекОмесете каймата с накиснатия в млякото хляб, настъргания лук, подправките, яйцата и кашкавал.
Оставете да престои за 1 час в хладилник. След това оформете 2 големи кюфтета с формата на хлебчета. Намажете ги с вода, разтопено...
2
Пълнен заекВземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз...
5
Пържен заек
В 2 литра вода добавете виното, оцета, моркова, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфила. Варете всичко около 10 минути. Накиснете в изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа.
Отцедете го, шпиковайте...
Заек пане
Нарежете на порции заешкото и го сварете, като премахвате образувалата се пяна. В процеса на варенето посолете водата и добавете зеленчуковата подправка.
Оваляйте всяко отцедено парче месо в брашно, а след това потопете...