Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парти мини пастички за Нова година и Коледа
Парти мини пастички за Нова година - неустоимо вкусно и любими на цялото семейство!
За блата в купа разбийте с миксер яйцата с щипка сол, добавете захарта и разбийте до пухкава смес....
Бел мъжБел мъж или бял мъж е стара българка рецепта, характерна в някои части на страната. Бял мъж се приготвя по Петровден.
Сиренето се изпича....
4
Бял мъжПодсирвате млякото с маята. Сиренето, което се получава отцеждате в цедилка от тънък памучен плат.
Добре отцедено, го изваждате в тавичка и го пържите на умерено силен огън до отделяне на мазнината му.
Сипвате по...
3
Кекс Добрия мъж
В купа разбиваме яйцата и захарта, добавяме киселото мляко, в което сме разбъркали содата, и отново бъркаме. След това идва ред и на олиото и ванилията - нашата течна смес е готова!
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера...
Сладък Бял мъж
Поднасяме с мед, а може и със сладко, готовия Бял мъж.
Сладък Бял мъж е десерт под формата на каша, който се приготвя традиционно на Петровден в някои части на страната....
Салата за мъж
Украсете с маслини вашата салата за мъж.
Овкусете по желание това вкусно мезе и поднесете с ракия....
Бабиния бял мъж
Прецедете млякото през тензух и го затоплете в подходящ съд. Прибавете капките мая за сирене и оставете на тих огън, докато се съсири.
Изсипете сместа в тензух и я сложете над друг съд, за да се отцеди 24 часа.
Отцеденото...
Торта за мъжЗа блатовете разбийте маслото с пудрата захар на гладък крем. Жълтъците на яйцата разбийте с 1/2 от кристалната захар, като добавите и щипка сол.
Разтопете шоколада, разбъркайте с ромовата есенция, докато леко се охлади...
2
Торта Сърце за мъж
Отгоре тортата Сърце за мъж се украсява със сладкарска сметана, ягодите и сърчицата....
Паниран кашкавал Малък мъж
На първи прочит много лесна рецепта....когато знаеш няколко тайнички за нея.
1. Плочките кашкавал не трябва да са тънки. Поне 9-10 мм.
2. Слагат се в камерата на хладилника или във фризера за 15 минути. Стегнатият по...
Бел мъж (оригинална рецепта)
Рецептата за Бел мъж (Бял мъж) е адаптирана от книгата Любимо от родната кухня на Манчев и Шишков...
Най-мързеливата лютеница на света
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти.
Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-добрите бургери на света
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос.
Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Най-вкусните палачинки на света
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Шафранови кифлички на Света Лучия
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути.
Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата.
В пресятото брашно се излива сместа...
Най-лесният кекс на светаСушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко.
Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове.
Включете фурната да загрява....
1
Пицата на моя малък мъжНарежете лука на полумесеци. Доматите разрежете на тънки колелца, филето и прошутото на тънки парчета. Кашкавала настържете на ренде. Вземете тестото и го разделете наполовина.
Оформете двете части в два кръгли тънки...
1
Най-пухкавите японски кифлички в светаОставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата.
Приятен апетит!...
1
Пита за Нова година
В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Пресява се брашното в купа, сипва се бухналата мая, добавя се останалото прясно мляко, олиото, захарта, солта и яйцата, като се отделя...
Бисквитки за Нова година
Пудрата захар се пресява. След това се разбива с кравето масло. Разбива се с миксер.
Прибавят се яйцето, сметаната и солта. Разбива се отново.
Брашното също се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа....