Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да подхраним мушкатотоКак да подхраним мушкатото
Подхранване на мушкатото Една от най-важните стъпки в отглеждането на красивото и пълно с цветове мушкато е именно подхранването му, затова ще обърнем повече внимание именно на него....
Как да поливаме мушкатотоКак да поливаме мушкатото
Вижте още народни рецепти с мушкато и зимни грижи за мушкатото....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да се грижим за мушкатото през зиматаКак да се грижим за мушкатото през зимата
Има и някои по иновативни методи за презимуване на мушкатата, които дават доста добри резултати, макар и недоказали се във времето. За тази цел мушкатото трябва да бъде извадено от пръста и коренът му да е почистен....
С какво да торим мушкатото?С какво да торим мушкатото?
Само 1-2 капки йод в литър вода са достатъчни, за да може мушкатото да радва окото с изобилен цвят....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
От каква почва се нуждае мушкатото?От каква почва се нуждае мушкатото?
Един от важните аспекти е използването на правилната почва за мушкатото. Каква почва обича мушкатото? Мушкатото е доста взискателно към почвата. Идеалното решение е неизползвана, рохкава почва с добър дренаж....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Човек може да се регенерираЧовек може да се регенерира
1
Напълно е възможно в недалечното бъдеще такива фантасмагорично звучащи неща като отглеждане на крайник, възстановяване на счупен гръбнак или увреден мозък да станат реалност. Това ще се случи благодарение на изключителното...
Може ли да се самохипнотизираме?Може ли да се самохипнотизираме?
1
Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание. Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Шизандра се бори със затлъстяванетоШизандра се бори със затлъстяването
Шизандра е билка, която е широко разпространена и използвана в източната медицина – най-често се прилага като тонизиращо и стимулиращо средство. Шизандрата има и още едно наименование – известна е и като китайски лимонник...