Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да подхраним мушкатото
Подхранване на мушкатото
Една от най-важните стъпки в отглеждането на красивото и пълно с цветове мушкато е именно подхранването му, затова ще обърнем повече внимание именно на него....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да се грижим за мушкатото през зимата
Има и някои по иновативни методи за презимуване на мушкатата, които дават доста добри резултати, макар и недоказали се във времето. За тази цел мушкатото трябва да бъде извадено от пръста и коренът му да е почистен....
С какво да торим мушкатото?
Само 1-2 капки йод в литър вода са достатъчни, за да може мушкатото да радва окото с изобилен цвят....
Яхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
От каква почва се нуждае мушкатото?
Един от важните аспекти е използването на правилната почва за мушкатото.
Каква почва обича мушкатото?
Мушкатото е доста взискателно към почвата. Идеалното решение е неизползвана, рохкава почва с добър дренаж....
Така се осолява сланинаСложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня....
3
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Човек може да се регенерираНапълно е възможно в недалечното бъдеще такива фантасмагорично звучащи неща като отглеждане на крайник, възстановяване на счупен гръбнак или увреден мозък да станат реалност.
Това ще се случи благодарение на изключителното...
1
Може ли да се самохипнотизираме?Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание.
Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Шизандра се бори със затлъстяването
Шизандра е билка, която е широко разпространена и използвана в източната медицина – най-често се прилага като тонизиращо и стимулиращо средство. Шизандрата има и още едно наименование – известна е и като китайски лимонник...