Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Негърско окоНегърско око
1
Пудрата захар, сухото мляко и маслото се смесват. Към тях се добавя какаото и малко се разтопява маслото. След това бисквитите се смилат и сместа от маслото, пудрата захар и сухото мляко се изсипва към бисквитите и се...
Коктейл Котешко ОкоКоктейл Котешко Око
В шейкър с лед слагаме джина, сухия вермут, кирша, трипъл сек ликьора и лимоновия сок. Разклащаме хубаво докато се охлади добре. Пресипваме коктейла в охладена коктейлна чаша и добавяме заледената вода в средата на...
Мързеливо БрауниМързеливо Брауни
5
Имате съвършено мързеливо брауни, което не трябва да препичате....
Мързеливо КлафутиМързеливо Клафути
Мързеливото Клафути е разкошно. Да ви е сладко!...
Мързеливо ризотоМързеливо ризото
Измивате ориза и го оставяте да кисне във вода 1 час. След това го прехвърляте в намаслена тавичка, като добавяте към него нарязаните на ситно лук и тиквички. Посолявате на вкус и наливате 1 и 1/2 ч.ч. вода. Печете яденето...
Мързеливо панирано сиренеМързеливо панирано сирене
11
Мързеливото панирано сирене е готово....
Мързеливо пиле фрикасеМързеливо пиле фрикасе
А именно освен гореописаната мързелива застройка преди нея правя запръжка в 3-4 с.л. олио и половината от брашното. А ако пилешкото месо е от буркан /домашно консервиран/ всичко това става за 10-15 мин....
Мързеливо домашно тирамисуМързеливо домашно тирамису
2
Мързеливото домашно тирамису е готово!...
Мързеливо шоколадово брауниМързеливо шоколадово брауни
Мързеливото шоколадово брауни е много вкусно....
Италиански слепени бисквитки Биволско окоИталиански слепени бисквитки Биволско око
Италиански слепени бисквитки Биволско око или biscotti occhio di bue будят много симпатии, както защото формата им много напомня на добрите очи на добитъка, така и защото са толкова добри и лесни за приготвяне. Тези бързи...
Къри с боб Черно окоКъри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Къри с боб Черно окоКъри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Мързеливо кюфте в микровълноваМързеливо кюфте в микровълнова
Каймата се смесва с накиснатия и отцеден хляб (без кората), ситно нарязания лук, яйцето, подправките, солта, пипера и кетчупа и се размесва добре. Сместа се разстила в тавичка и върху нея се нареждат тънки парченца бекон...
Мързеливо суфле от тиквичкиМързеливо суфле от тиквички
Разбъркайте хубаво настърганите тиквички, ситно нарязания лук, натрошеното сирене, разбитите яйца, киселото мляко, брашното и солта. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Изпечете до готовност суфлето...
Мързеливо мляко с оризМързеливо мляко с ориз
Измийте ориза и го сложете в малка йена, налейте 1 ч.ч. вода и сложете капака, сложете във фурната на 220 градуса. Размийте жълтъците с брашното и захарта, добавете млякото и ванилената захар. Когато оризът поеме...
Мързеливо сладко от дюлиМързеливо сладко от дюли
4
Дюлите обелваме и почистваме от семките. Настъргваме ги на едро ренде. Посипваме ги със захарта и лимонтузуто и разбъркваме добре. Слагаме веднага в бурканчета, затваряме лесното сладко от дюли и стерилизираме...
Мързеливо суши за диетиМързеливо суши за диети
Завиваме рачешките рулца с парченца пушена сьомга. Сервираме. Подходящо за рибен ден на диети....
Мързеливо сладко от дюлиМързеливо сладко от дюли
4
Дюлите обелваме и почистваме от семките. Настъргваме ги на едро ренде. Посипваме ги със захарта и лимонтузуто и разбъркваме добре. Слагаме веднага в бурканчета, затваряме лесното сладко от дюли и стерилизираме...
Мързеливо тирамису без сурови яйцаМързеливо тирамису без сурови яйца
1
Мързеливото тирамису без сурови яйца е готово....
Мързеливо тирамису без сурови яйцаМързеливо тирамису без сурови яйца
Поръсете с какао и поднесете мързеливото тирамису без сурови яйца....
Вранско окоВранско око
Вранско око или кръстач /Paris quadrifolia/ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Кремови /Liliaceae/. Вранското око има дълго, пълзящо и хоризонтално коренище, обвито с влагалищни люспи. Стъблото е до...
Пастичини Биково око (Pasticcini Occhi Di bue)Пастичини Биково око (Pasticcini Occhi Di bue)
Фурна - 180 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене. В купа с вилица се разбива яйцето и захарта. Добавя се мекото масло, като леко се смачква с вилицата, то ще стане на много дребни парченца, добавя се ванилията...
Салата от боб Черно око с маслиниСалата от боб Черно око с маслини
1
Бобът се слага в тенджера с вода. След завиране първата вода се изхвърля. Налива се нова вода и бобът се вари до омекване. Трябва да се внимава да не се превари. В купа се смесват нарязания на ситно лук, оцетът и солта...
Салата с киноа и боб Черно окоСалата с киноа и боб Черно око
Киноата се измива и се слага да се вари в 2 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата. През това време се измива и накъсва спанакът. Чери доматите се нарязват на четвъртинки, а маслините на колелца...
Бисквити биволско око с желе от дюлиБисквити биволско око с желе от дюли
2
Маслото се разбива със захарта докато се получи пухкава смес. Едно след друго се прибавят яйцата, като не се спира бъркането. Брашното се пресява и към него се прибавя бакпулверът. Полека се прибавя от брашното към яйчената...