Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладка пита на Рози
БЕЗ ВТОРО ВТАСВАНЕ, печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Сладката пита на Рози е готова....
Мариновани гъби Булка
Гъбите се почистват и нарязват на едро. Пускат се за десетина минути във вряла вода, подправена с малко оцет и сол, след което се измиват веднага с ледена вода....
Панирани гъби БулкаЗа тази рецепта е препоръчително да се изберат дребни гъби Булка.
Те се измиват и почистват, след което се потапят цели във вряла вода за около минута. Измиват се със студена вода и се оставят да се отцедят....
2
Баница с късмети на рози
Сиренето се натрошава в чиния, корите се разстилат на плота.
Взема се една кора, поръсваме с малко натрошено сирене и набираме с ръце като хармоника, а после се навива на охлювче....
Питка на рози с кайма
Добавяте маята към брашното, но не наведнъж, а на порции, и замесвате меко, нелепкаво тесто.
Оставяте да втаса на топло. Аз го слагам във фурната на 70 градуса.
След като втаса, го разделяте на пет еднакви топки....
Много вкусна питка на рози
Питката се оставя да втаса още 30 минути, сле което се намазва с разбитите жълтъци, поръсва се със сусам и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Много вкусната питка на рози наистина е страхотна!...
Гъби Булка с праз
Според опитните гъбари булка е една от най-вкусните гъби и не е необходимо вкусът ѝ да бъде дообогатяван с много подправки....
Сладка баница на рози с локумОставете го втаса, след което го разделете на 9 еднакви топки.
Всяка една топка се разточва на тънка кора, след което готовите кори се намазват с разтопена мас....
2
Гъба Булка
История на гъба булка
Булката е от гъбите, които имат стара история. Този вид гъби са били познати на човечеството още през първото столетие....
Баница на рози с яйца и сиренеПечете страхотната баница и печете на 180 градуса до готовност.
Баницата на рози с яйца и сирене е готова!...
1
Булка гъба с масло и сметанаБулка гъба със сметана може да се сервира както самостоятелно, така и като сос към месо....
1
Фусили с гъби булка и тиквички
Нарежете гъбите булка на филийки, а тиквичките на големи парчета. Нарежете лука на малки кубчета.
В зехтин задушете лука, добавете и гъбите към него. Задушавайте 20 минути....
Гъби булка с глухарче и яйца
Нарежете лука и чесъна на ситно и сложете маслото да къкри на умерен огън.
Нарежете гъбите булка и добавете лука....
Ябълкови рози
Ябълките ги режем на половина, изчистваме ги и режем на тънки парченца. Поставяме водата в тенджера, като слагаме лимоновия сок от 1/2 лимон и захарта, която е 2 с.л....
Карнавални рози
В средата на изпържените рози се слага по една вишна, ягодка или череша от сладко.
Карнавалните рози се поръсват с пудра захар....
Сладки Рози
Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
Изпечените и охладени рози заливате с приготвения горещ сироп. Получават се страхотни сиропирани сладки.
Сладките Рози са готови....
Постна баклава с орехи във формата на рози
Нарежете двете рула с остър нож на 13 части - рози.
Подредете баклавичките в покрит с маргарин лист за печене.
Загрейте добре фурната на 250 °C, намалете температурата на 120 °C и поставете тавата с рози....
Засаждане на рози чрез резници
През есента градинарите, отглеждащи рози, се заемат с резитбата им. Излишните клони, останали след придаване на спретнат вид на розовите насаждения, могат да влязат в употреба като резници. Така освен премахването на прецъфтелите...
Сладко от рози
Докато е още горещо разлейте сладкото от рози в бурканчета и ги затворете, след което ги приберете на тъмно място....
Рози от сьомга
Сьомгата се нагъва като роза и се поставя по един „цвят“ в стъклена чаша на столче.
В центъра на всяка роза се слага по малко от жълтъчната смес.
Декорира се със салатката....
Рози с шунка
Набрашняваме си масата с брашно и разточваме голям лист - не много дебел, с форма на правоъгълник. Режем от правоъгълника шест ленти. Дължината е в зависимост диаметъра на гнездата на формата за мъфини....
Много сладки рози
Поставят се в подмазана тава и се пекат до порозовяване на 180 градуса.
За сиропа:
В тенджера се смесват водата и захарта и се оставят да заврат.
Вече изстиналите рози се сиропират и се оставят да поемат сиропа....