Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматни и сладки гевречета
Разтворете маята в затопленото мляко и я оставете захлупена за 5 мин.
През това време смесете омекналото масло със захарта. Прибавете към тях разбитото яйце, а след това и активиралата се мая. Добавете брашното, солта и...
Ароматни и пухкави козунациГотовите ароматни козунаци оставете да изстинат преди да разрежете.
Да ви е сладко!...
2
Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капки
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена).
В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко.
Към киселото...
Сладкиш с аромат на ягоди
Изпечете ароматния кекс в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност с включена вентилация.
Поръсете готовия сладкиш с аромат на ягоди с пудра захар....
Кекс с аромат на Коледа
Орехите се почистват от черупките и се натрошават. Крушата и ябълката се измиват, обелват и им се махат семките. Ако са по-малки като размер, може да се сложат и по два броя. Настъргват се и се оставят настрани.
Яйцата...
Меденки с аромат на КоледаОмесва се твърдо тесто.
Разточва се кора около 1/2 см режат се с формички.
Пекат се на 200 градуса за около 10 мин, но не трябва да се препичат, а отгоре трябва да са мекички.
Украсяват се с разтопен шоколад....
4
Козунак с аромат на лимонНастъргваме корите на двата лимона и с всички продукти омесваме меко тесто, което оставяме да втаса 2 пъти по 1 час, като между двете втасвания премесваме за 10 минути.
Оформяме плитка и я оставяме да втаса в леко загрята...
3
Турамису с аромат на портокал
Тирамисуто с аромат на портокал е готово.
Украсете го с настърган шоколад.
Да ви е сладко!...
Печено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул
Печеното свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул е много вкусно....
Ягодова наслада с аромат на бъз
Отделят се половината ягоди и се нарязват на парченца. Заливат се със сок от бъз и лимонов сок и оставяме в купата настрани.
Загрява се 400 мл прясно мляко със захар, сипваме разбития пудинг в 100 мл мляко и бъркаме докато...
Маслени понички с аромат на мандарина
Поставете в тенджерка на среден до силен огън водата, сока от мандарина и коричките, маслото, ванилията, узото, захарта и щипка сол. Щом маслото и захарта се разтопят и течността заври, редуцирайте силата на огъня, отстранете...
Ванилов пудинг с аромат на Коледа
Разбъркайте хубаво и сервирайте ароматния ванилов крем в купички или чашки.
Ваниловия пудинг с аромат на Коледа може да консумирате топъл или да приберете в хладилника да се изстуди....
Кюфтета фрикасе с аромат на левурда
При поднасяне порциите се поръсват със ситно нарязания див чесън (левурда), който придава неповторим аромат на това ястие!
Да ви е вкусно !...
Какаово кремче с аромат на портокал
Отстранете авокадото от кората, махнете костилката и го нарежете на кубчета. Към него добавете нарязаните на кубчета банани и изварата.
Отделете кората от портокала с ренде, а след това изцедете сока му, който изсипете...
Шоколадов тарт с аромат на кафе
Нарежете шоколадовия тарт с аромата на кафе на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на изкушението.
Забележка: Измерете пудра захар и брашно с чаша от 200 ml. Много вкусно лакомство....
Дантелени пурички с аромат на уиски
Маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре...
Шоколадов сладкиш с аромат на кафеЗагрейте фурната на 170 градуса. На водна баня разтопете масло, захарта и шоколада на ниска температура. Оставете да се охлади след това за 10 минути.
При непрекъснато разбиване добавете първо двете яйца към шоколадовата...
4
Дантелени пурички с аромат на уиски
Маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре...
Шоколадов сладкиш с аромат на кафеЗагрейте фурната на 170 градуса. На водна баня разтопете масло, захарта и шоколада на ниска температура. Оставете да се охлади след това за 10 минути.
При непрекъснато разбиване добавете първо двете яйца към шоколадовата...
4
Ароматен и пухкав ябълков кекс
Печете ароматния кекс във фурната за около 60 минути до готовност.
След като извадите ароматния и пухкав ябълков кекс от формата, поръсете с пудра захар....