Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите бургери на света
След като бургерите са готови, слагаме другите две глави кромид лук на барбекюто, нарязани на шайби. Пържим ги, докато придобият златист цвят....
Бисквитки Калия с бадеми и сладко от смокини
Докато са топли, поливаме бисквитките Калия с бадеми и сладко от смокини със сироп, приготвен от необходимите за него продукти.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
Най-добрите свински уши на скара
След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин.
Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
Най-добрите милинки със сирене
Включваме фурната да загрява на 180°C.
Печем в нея най-добрите милинки със сирене до хубаво зачервяване....
Най-добрите американски макарони със сирена
Слага се да се запече в предварително загрята фурна на 175 - 180 °C около 10-20 минути до достигане на желания загар....
Най-добрите палачинки с прясно мляко
Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Крайната смес трябва да бъде с гъстота на боза....
Кои храни са източници на селен?
Един от най-концентрираните източници на селен е бразилският орех, от който обаче трябва да се консумират не повече от 2-3 ядки дневно, за да се предотврати прекомерното натрупване на селен в тъканите на тялото....
КалийИзточници на калий
Калият може да се намери във вид на хранителни добавки като калиеви соли (калиев хлорид и калиев бикарбонат), калиев цитрат и калиев аспартат....
1
Източници на каротеноиди
В майката природа има над 600 вида каретоноиди. Тези масноразтворими молекули придават на повечето плодове и зеленчуци оцветяване, което е примесено с блясък. Със сигурност сте чували за алфа- и бета-каротиините, които придават...
Източници на фитонциди
Много подправки в кухнята на Изтока и Ориента са източник на фитонциди заради високите температури, които водят до по-лесно разваляне на храната....
Източници на целулоза
Основни източници на целулоза
Дневната доза целулоза, от която тялото на човека се нуждае, е 25-30 г....
Източници на цинк
Преди да изброим най-добрите източници на цинк обаче, редно е да споменем, че с него не трябва да се прекалява....
Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън
Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка....
Скритите източници на глутен
Модата на безглутеновите продукти завладява света, но за пациентите с целиакия това е въпрос на живот или смърт. За такива хора е жизненоважно да избягват пшеничния протеин глутен. Не е изненадващо, че храни като хляб...
Хранителни източници на глутатион
Естествени източници на селен са:
- Риба;
- Пилешко месо;
- Кафяв ориз;
- Бразилски ядки;
- Извара;
- Говеждо месо.
4....
Хранителни източници на сапонини
Хранителни източници на сапонини
Бобови растения
Бобовите растения, включително нахут, леща, боб и грах, са богати източници на сапонини....
Хранителни източници на креатинин
Топ източник от месните продукти обаче си остава телешкото месо. То най-лесно се превръща в креатинин в тялото....
Тайните източници на сол
Скрити източници на сол обаче може да се окажат сандвичите с панирани зеленчуци, обезсолено сирене или млечен продукт....
Хранителни източници на цистеин
Цистеинът може да се приема чрез източници от животински и растителен произход....
Храни, източници на сяра
Като източник на сяра най-добри са пържените яйца, които е добре да присъстват 2-3 пъти в седмицата в менюто....
Хранителни източници на изолевцин
С кои храни да си набавим изолевцин
Хранителните източници на изолевцин не са малко, така че разнообразното меню е гаранция, че в тялото ще попаднат нужните количества....
Хранителни източници на астаксантин
Хранителни източници на астаксантин
Естественият астаксантин се извлича от водораслите Haematococcus pluvialis, като за целта те се култивират по специален начин....