Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Растителни източници на калций
Семената като мак, чиа, коноп и сусам са растителни храни с високо съдържание на калций и лесно се включват в храни за закуска и смутита....
Шейк за деца с калций и витамини
Измиваме добре портокалите и ги изстискваме на сок, аз го правя на цитруспреса.
Излиза около 200 мл сок. Избирайте по-меките портокали, по-лесно се изцеждат....
Растителни източници на желязо
В следващите редове вижте кои са най-добрите растителни източници на желязо:
Спанак
Спанакът традиционно се счита за шампион по съдържание на желязо и заслужено е така....
Растителни източници на мазнини
Лененото семе обаче е един от най-добрите източници на растителни мазнини и е от изключителна важност за мозъка и поддържане здравето на артериите ни....
Растителни източници на витамин А
В растителните източници на витамин А се намират каротеноидите и ксантофилите....
Растителни източници на витамин Е
Ето които са растителните храни с най-много витамин E.
Авокадо
Може би най-вкусният източник на витамин Е съдържа повече от 2 mg витамин Е....
Най-добрите източници на калций
Нискомасленото кисело мляко може да осигури дори по-високо количество калций или около 45% от необходимия прием.
Сардините и консервираната сьомга са друг богат на калций източник....
Най-добрите източници на растителни протеини
Сурови слънчогледови семки, бадеми, лешници
Все добри източници на растителни протеини./page...
Богати източници на растителен протеин
Ядки и семена
Ядките и семената са удобен източник на растителни протеини и основни мазнини....
Най-добрите бургери на света
След като бургерите са готови, слагаме другите две глави кромид лук на барбекюто, нарязани на шайби. Пържим ги, докато придобият златист цвят....
Салата, богата на витамини и растителни протеини
Най-отгоре за декорация нарежете соевото сирене на кубчета и поставете няколко маслинки.
Прави се дресингът от горчица, балсамов оцет, зехтин и сол и с него се овкусява салатката....
Най-добрите свински уши на скара
След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин.
Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
Най-добрите милинки със сирене
Включваме фурната да загрява на 180°C.
Печем в нея най-добрите милинки със сирене до хубаво зачервяване....
Най-добрите американски макарони със сирена
Слага се да се запече в предварително загрята фурна на 175 - 180 °C около 10-20 минути до достигане на желания загар....
Най-добрите палачинки с прясно мляко
Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Крайната смес трябва да бъде с гъстота на боза....
Кои храни са източници на селен?
Ако се съмнявате, че страдате от недостиг на селен, трябва да наблегнете на растителните източници на селен, защото селенът в тях се усвоява на 60-80 процента, докато този в храните от животински произход – само на 8-25 процента...
Продукти, богати на калцийОсвен това минералите от млечните продукти се усвояват по-добре от организма, отколкото калция в растителните продукти. Козето мляко е сред най-богатите източници на калций. То е по-полезно дори и от кравето мляко....
1
Източници на фитонциди
Много подправки в кухнята на Изтока и Ориента са източник на фитонциди заради високите температури, които водят до по-лесно разваляне на храната....
Източници на целулоза
Основни източници на целулоза
Дневната доза целулоза, от която тялото на човека се нуждае, е 25-30 г....
Източници на каротеноиди
В майката природа има над 600 вида каретоноиди. Тези масноразтворими молекули придават на повечето плодове и зеленчуци оцветяване, което е примесено с блясък. Със сигурност сте чували за алфа- и бета-каротиините, които придават...
Източници на цинк
Експертите препоръчват да си набавяме необходимия цинк повече от животински източници, отколкото от растителни, а фармацевтично синтензираните добавки да избягваме или да пристъпваме към тях с голямо внимание....
Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън
Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка....
Езикът различава вкуса на калций
Смята се, че съществуват рецептори, които освен познатите вкусове определят мазнини, калция и въглерода, макар изобщо да не е доказано, че те имат вкусови качества....