Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
На пролет – с отворени ботушкиОтворените ботушки ще бъдат изключително актуални през идващата пролет, съветват модните стилисти, цитирани от БГНЕС....
1
Тази зима - ботуши над коляното
Зимата наближава и ще ви се наложи да си спретнете един рейд из магазините за ботушки. През зимния сезон най-актуални ще са ботушите над коляното и тези с високи токчета....
Да изберем модерни ботуши тази зима!
Ботуши с квадратен връх
На теория изглежда не само нетипично, но и предполага некрасиво излъчване. На практиката тези модерни ботуши през 2020 са много елегантни....
С какво да носим зимни ботуши
Ботуши с прилепнали дънки
Ако търсите по-каубойска визия, сложете прилепнали дънки и ги пъхнете във високи ботуши....
Какви ботуши са модерни тази зима?
Тази зима именно ботушите с ток са модният хит.
Тънко, дебело, прозрачно или контрастиращо с основния цвят на ботуша, важното е токчето да е колкото е възможно по-високо....
Анемията удря през пролетта
През пролетта доста хора се оплакват от липса на сили, виене на свят, шум в ушите, намалена работоспособност, затруднена концентрация на вниманието. Тоест физически дискомфорт....
Пърхотът атакува през пролетта
Пърхотът се появява най-често през пролетта. За разлика от себореята, появата на пърхот е свързана най-вече с липса на кислород, а не с кожни проблеми.
1....
Левурдата - суперхрана на пролетта
За да вложите тази полезна пролетна храна в менюто си, разгледайте и изберете някоя от нашите свежи салати с левурда или пък която и да е от тези апетитни вкусотии с левурда....
Хитът на лятото: бели дрехи и ботуши
Още една тенденция, която трябва да знаете за лятото: летните ботуши, сандали с чорапи, които имитират ботуш. Още по-моден ще е той, ако е отворен за пръстите. Летните колекции от ботуши изобилстват от черна дантела....
Какви ботуши ще са модерни тази зима
За тази зима трябва да изберете ботуши с дебел и плътен ток или платформа. Ботушите на платформа освен модерни са и най-практичния избор за тази зима....
Пролетна разядка
Дивият чесън се почиства и измива. Същото се повтаря и с връзката магданоз.
Левурдата и магданозът се слагат в чопър или кухненски робот и се смилат. Смляните зелении се изсипват в купа.
Добавят се зехтинът, белият...
Пролетна погача
Брашното се пресява и от продуктите се омесва средно меко, гладко тесто. Маята се активира предварително със захарта, 2 с.л. брашно и 150 мл прясно мляко.
Тестото се оставя покрито на топло място за 30 минути, за да се...
Пролетна торта
Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на твърд сняг, а жълтъците на пяна със захарта. Внимателно ги смесете. При непрекъснато бъркане добавете настъргания шоколад и смлените бадемови ядки.
Изсипете готовата...
Пролетна лазаняСосът се приготвя, като запържвате брашното за около 1 минута в масло. Разреждате със зеленчуков бульон, като разбърквате добре, подправяте на вкус и оставяте соса да кипне.
Ситно нарязаният чесън запържвате до златисто...
2
Пролетна чорбаВ тенджерата се налива вода и се слага на котлона.
Лукът се нарязва ситно като за супа и се слага в тенджерата.
Нарязват се на ситно трите китки и се слагат и те да се сварят. Добавят се сол и олио на вкус.
Към...
1
Пролетна супа
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината.
Слага се брашното и се запържва до златисто. Прибавя се литър и половина вода и нарязаните чесън, магданоз, копър и джоджан.
Ври около 20 минути.
Поръсва се...
Пролетна салатаНакълцайте ситно лука и чесъна. Сложете ги в купа, посолете ги и леко намачкайте.
Добавете почистените и нарязани краставици, накъсаната маруля и накълцан магданоз.
Объркайте и залейте всичко с олио, оцет сол и черен...
1
Пролетна пъстърва
Пъстървата почиствате добре, измивате и мажете с масло, сол и черен пипер, увивате в във фолио заедно с по 1 резенче лимон вътре и печете на скара.
Картофите се варят, след което белят и намачкват. Към тях добавете нарязаните...
Пролетна мусакаПочистете, измийте и нарежете картофите на дребни кубчета. Почистете и нарежете на дребно лука и спанака.
В тиган загрейте олиото и запържете лука и каймата, запържете до златисто. После прибавете спанака и подправете...
1
Пролетна наденица
Предварително осоляваме парчетата патладжан и отцеждаме от горчилката.
След това овалваме патладжана и тиквичките в брашно и ги задушаваме в тиган с олиото за около 3 минути. Изваждаме ги на домакинска хартия, за да се...