Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
На пролет – с отворени ботушкиНа пролет – с отворени ботушки
1
Отворените ботушки ще бъдат изключително актуални през идващата пролет, съветват модните стилисти, цитирани от БГНЕС....
Тази зима - ботуши над колянотоТази зима - ботуши над коляното
Зимата наближава и ще ви се наложи да си спретнете един рейд из магазините за ботушки. През зимния сезон най-актуални ще са ботушите над коляното и тези с високи токчета....
Суперхрани за пролеттаСуперхрани за пролетта
Вижте още най-добрите храни срещу пролетна умора....
Да изберем модерни ботуши тази зима!Да изберем модерни ботуши тази зима!
Ботуши с квадратен връх На теория изглежда не само нетипично, но и предполага некрасиво излъчване. На практиката тези модерни ботуши през 2020 са много елегантни....
С какво да носим зимни ботушиС какво да носим зимни ботуши
Ботуши с прилепнали дънки Ако търсите по-каубойска визия, сложете прилепнали дънки и ги пъхнете във високи ботуши....
Какви ботуши са модерни тази зима?Какви ботуши са модерни тази зима?
Тази зима именно ботушите с ток са модният хит. Тънко, дебело, прозрачно или контрастиращо с основния цвят на ботуша, важното е токчето да е колкото е възможно по-високо....
Анемията удря през пролеттаАнемията удря през пролетта
През пролетта доста хора се оплакват от липса на сили, виене на свят, шум в ушите, намалена работоспособност, затруднена концентрация на вниманието. Тоест физически дискомфорт....
Пърхотът атакува през пролеттаПърхотът атакува през пролетта
Пърхотът се появява най-често през пролетта. За разлика от себореята, появата на пърхот е свързана най-вече с липса на кислород, а не с кожни проблеми. 1....
Левурдата - суперхрана на пролеттаЛевурдата - суперхрана на пролетта
За да вложите тази полезна пролетна храна в менюто си, разгледайте и изберете някоя от нашите свежи салати с левурда или пък която и да е от тези апетитни вкусотии с левурда....
Здравословно хранене през пролеттаЗдравословно хранене през пролетта
В южните части на Китай пролетта е много ветровита и суха....
Хитът на лятото: бели дрехи и ботушиХитът на лятото: бели дрехи и ботуши
Още една тенденция, която трябва да знаете за лятото: летните ботуши, сандали с чорапи, които имитират ботуш. Още по-моден ще е той, ако е отворен за пръстите. Летните колекции от ботуши изобилстват от черна дантела....
Какви ботуши ще са модерни тази зимаКакви ботуши ще са модерни тази зима
За тази зима трябва да изберете ботуши с дебел и плътен ток или платформа. Ботушите на платформа освен модерни са и най-практичния избор за тази зима....
Пролетна питаПролетна пита
Пролетната пита е много вкусна!...
Пролетна бърканицаПролетна бърканица
Пролетната бърканица е готова....
Пролетна МанджаПролетна Манджа
1
Пролетната Манджа е готова....
Пролетна разядкаПролетна разядка
Дивият чесън се почиства и измива. Същото се повтаря и с връзката магданоз. Левурдата и магданозът се слагат в чопър или кухненски робот и се смилат. Смляните зелении се изсипват в купа. Добавят се зехтинът, белият...
Пролетна погачаПролетна погача
Брашното се пресява и от продуктите се омесва средно меко, гладко тесто. Маята се активира предварително със захарта, 2 с.л. брашно и 150 мл прясно мляко. Тестото се оставя покрито на топло място за 30 минути, за да се...
Пролетна тортаПролетна торта
Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на твърд сняг, а жълтъците на пяна със захарта. Внимателно ги смесете. При непрекъснато бъркане добавете настъргания шоколад и смлените бадемови ядки. Изсипете готовата...
Пролетна лазаняПролетна лазаня
2
Сосът се приготвя, като запържвате брашното за около 1 минута в масло. Разреждате със зеленчуков бульон, като разбърквате добре, подправяте на вкус и оставяте соса да кипне. Ситно нарязаният чесън запържвате до златисто...
Пролетна чорбаПролетна чорба
1
В тенджерата се налива вода и се слага на котлона. Лукът се нарязва ситно като за супа и се слага в тенджерата. Нарязват се на ситно трите китки и се слагат и те да се сварят. Добавят се сол и олио на вкус. Към...
Пролетна супаПролетна супа
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Слага се брашното и се запържва до златисто. Прибавя се литър и половина вода и нарязаните чесън, магданоз, копър и джоджан. Ври около 20 минути. Поръсва се...
Пролетна салатаПролетна салата
1
Накълцайте ситно лука и чесъна. Сложете ги в купа, посолете ги и леко намачкайте. Добавете почистените и нарязани краставици, накъсаната маруля и накълцан магданоз. Объркайте и залейте всичко с олио, оцет сол и черен...
Пролетна пъстърваПролетна пъстърва
Пъстървата почиствате добре, измивате и мажете с масло, сол и черен пипер, увивате в във фолио заедно с по 1 резенче лимон вътре и печете на скара. Картофите се варят, след което белят и намачкват. Към тях добавете нарязаните...
Пролетна мусакаПролетна мусака
1
Почистете, измийте и нарежете картофите на дребни кубчета. Почистете и нарежете на дребно лука и спанака. В тиган загрейте олиото и запържете лука и каймата, запържете до златисто. После прибавете спанака и подправете...
Пролетна наденицаПролетна наденица
Предварително осоляваме парчетата патладжан и отцеждаме от горчилката. След това овалваме патладжана и тиквичките в брашно и ги задушаваме в тиган с олиото за около 3 минути. Изваждаме ги на домакинска хартия, за да се...