Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Овче с макарони за сватби и погребенияОвче с макарони за сватби и погребения
По желание овкуснявате овчето с макарони за сватби и погребения със ситно нарязан пресен магданоз. Източник: Влади Конов от Българските ястия и рецепти...
Екзотичните сватбени традиции по светаЕкзотичните сватбени традиции по света
Сватбата се организира от родителите, като включва ушиването на шарени сватбени костюми и сватбен флаг. Китай В Китай традиционният сватбен цвят е червеното, което символизира късмета, щастието и изобилието....
Най-странните сватбени ритуали по светаНай-странните сватбени ритуали по света
Встъпването в брак е важно събитие за всеки човек на Земята, но в някои кътчета по света ритуалите и самата церемония са изключително странни. Ето и няколко примера....
Най-скъпите сватбени торти в светаНай-скъпите сватбени торти в света
1
Това е най-скъпата сватбена торта в света, а цената и е 52.7 милиона долара! Състои се от 8 етажа и е показана на националното гей сватбено изложение....
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути. Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата. В пресятото брашно се излива сместа...
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
1
Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко. Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове. Включете фурната да загрява....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти. Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Лимецова къпана питка за Света ВарвараЛимецова къпана питка за Света Варвара
Лимецовата къпана питка за Света Варвара е готова....
Най-пухкавите японски кифлички в светаНай-пухкавите японски кифлички в света
1
Оставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата. Приятен апетит!...
Пастички Свети ВалентинПастички Свети Валентин
С формичка за сладки изрежете от блатовете сърчица. Сложете водата и захарта на котлона и щом захарта се е разтворила, добавете есенцията и махнете от огъня. Съвсем леко сиропирайте сърчицата. Разбийте маскарпонето...
Руска светла медовинаРуска светла медовина
В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло. След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново. След това...
Торта Свети НиколаТорта Свети Никола
Хубаво се разбиват белтъците с щипка сол на пяна и постепенно се добавя пудрата захар при непрекъснато разбиване. Прехвърля се сместа в намаслена форма за торта и се суши на 150 градуса за около 40 минути. След това изключете...
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаНай-вкусните и пухкави кифлички на света
Разбъркваме всичките продукти заедно и месим меко тесто. Оставяме на страни за 1 час. След като е готово, разделяме на 20 топки. Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка...
Мъфинчета за Свети ВалентинМъфинчета за Свети Валентин
Изпечете мъфините за Свети Валентин на 180°C в загрята фурна за около 20 мин. Извадете и охладете върху решетка....
Масленки за Свети ВалентинМасленки за Свети Валентин
Брашното се изсипва в дълбок съд и към него се прибавя натрошеното масло. Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото тесто. Захарта се добавя и от получената смес се прави тесто. Върху равна повърхност...
Бутерзакуски за Свети ВалентинБутерзакуски за Свети Валентин
Бутерзакуските за Свети Валентин са готови....
Сладкиш за Свети ВалентинСладкиш за Свети Валентин
Започваме с изварената смес. В купа поставяме изварата, яйцето, двата вида захар. Всичко това с помощта на пасатор пасираме. В готовата смес прибавяме и маковото семе. Разбъркваме добре всички съставки. В друга...
Бисквити за Свети ВалентинБисквити за Свети Валентин
В купа се смесват яйцата, медът и кокосовото масло. Разбъркват се до получаването на хомогенна смес. След това се прибавя канелата и содата. Разбърква се. Брашното се пресява и се прибавя постепенно към сместа. Замесва...
Десертчета за Свети ВалентинДесертчета за Свети Валентин
Бисквитите и лешниците се натрошават и се смесват с меда, като се оставят една две бисквити за накрая. Сместа се разпределя по малко в хартиени формички за мъфини, колкото да покрие добре дъното. Поръсва се с по малко...
Меденки за Свети ВалентинМеденки за Свети Валентин
Брашното се пресява. В дълбок съд се смесват медът, захарта, олиото и канелата. Всичко се разбърква хубаво. Добавят се яйцата и содата. Отново се разбърква хубаво. След това започва да се прибавя постепенно и брашното....
Питка за Свети ВалентинПитка за Свети Валентин
Брашното се пресява. В брашното се прави кладенче и се натрошава маята. Прибавя се и хладкото топло мляко. Разбърква се хубаво. Добавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за...
Бисквитки за Свети ВалентинБисквитки за Свети Валентин
Маслото трябва да бъде със стайна температура. То се разбива заедно със захарта с миксер. Трябва да стане пухкав крем. Прибавят се жълтъкът и прясното мляко. Разбива се хубаво. След това постепенно се прибавя и брашното...
Мъфини за Свети ВалентинМъфини за Свети Валентин
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Добавяме олиото и лимонадата. В дълбока купа пресяваме брашното със ванилията и бакпулвера. Настъргваме шоколада. Към течната смес прибавяме по малко пресятото брашно и разбъркваме...