Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Премахване на налепи по езикаПремахване на налепи по езика
Обикновено проблеми в храносмилателната система, токсини в стомаха причиняват белите налепи по езика, които може постепенно да се увеличават, т.е. езикът да става все по-облепен спрямо нормалното....
Как да премахнем белите налепи по езика?Как да премахнем белите налепи по езика?
Но докато ви бъде поставена точната диагноза, може да предприемете различни неща, за да остраните белите налепи по езика....
Свински Език по ЛовджийскиСвински Език по Ловджийски
В тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/. Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
Желиран език по мексиканскиЖелиран език по мексикански
Езикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът....
Телешки език по карибскиТелешки език по карибски
Езикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно. Езикът се пуска в ледено студена вода и се обелва....
Налепи по гърлотоНалепи по гърлото
Народна медицина при налепи по гърлото Медът е най-препоръчваното средство от народната медицина при налепи по гърлото....
Телешки език и шкембе по манастирскиТелешки език и шкембе по манастирски
2
Телешкият език и шкембе по манастирски са мнгоо вкусни....
Свински език и сърца по селскиСвински език и сърца по селски
Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло....
Език в маслоЕзик в масло
7
Поднесете езика в масло с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете....
Език в гювечеЕзик в гювече
2
След това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино. Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна....
Език в гърнеЕзик в гърне
Във всеки прорез се слага по малко сланина, 1-2 зърна черен пипер, отчупено парченце дафинов лист. Половината от доматите се изсипват на дъното на гърнето....
Език на фурнаЕзик на фурна
Езикът се подрежда в подмазнена тава и се залива със смес от ситно нарязаните домати, доматеното пюре, малко от прецедения бульон, червеното вино, като се овкусява със сол и черен пипер....
Език в сачеЕзик в саче
1
Сложете езика и го запечете равномерно от двете страни, като добавяте по още малко масло. Поръсете със сол, млян черен пипер и нарязаните на гръгчета лук и чушки....
Език в маслоЕзик в масло
7
Поднесете езика в масло с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете....
Език с гъбиЕзик с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън. По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана. Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Премахване на налепи по зъбитеПремахване на налепи по зъбите
Първият е появата на налеп, в който се развиват микроорганизми, разрушаващи зъбите. Вторият сериозен враг е захарта, която действа като лепило – прилепва плътно налепа към зъбите....
Мезе от варен телешки език по селскиМезе от варен телешки език по селски
Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко....
Свински език на скараСвински език на скара
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината. Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Телешки език на скараТелешки език на скара
1
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни. Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
Свински език в гювечеСвински език в гювече
Когато яйчицата побелеят, но са рохки в средата, свинският език в гювече е готов....
Свински език с картофиСвински език с картофи
В йенска тенджерка слагаме задушения лук, след него добавяме картофите, топеното сирене, накрая езика и червения пипер. Заливаме с бульона, в които се е варил езикът и червеното вино....
Телешки език с хрянТелешки език с хрян
Измиваме телешкия език, заливаме с вода, прибавяме 1 кубче зеленчуков бульон и сваряваме до готовност. Сварения език белим и нарязваме на тънки филийки. Белим морковите и картофите и нарязваме....
Свински език на фурнаСвински език на фурна
За да си почистим езика по лесно, накисваме го за един час в студена вода, като добавяме сок от един лимон, така премахването на цялото замърсяване става по-лесно. След това остъргваме с нож....
Телешки език в маслоТелешки език в масло
2
Прибавете нарязания на ивици език. Овкусете с черен пипер....
Телешки език с картофиТелешки език с картофи
Сварете телешкия език в малко количество вода заедно с корените за супа. Извадете сварения език и го потопете в студена вода, за да се обели по-лесно....