Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нарцис
Състав на нарцис
Цветовете на нарцис съдържат етерично масло. Надземната част съдържа фенантреновия алкалоид нарцисин, инулин, танини, горчиви вещества и др....
Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Отглеждане на нарцис
Описание на нарциса
Нарцисът представлява род многогодишни тревисти луковични геофити, които умират след цъфтежа до подземна луковица за съхранение....
Нарциси
Описание на нарциса
Луковицата на нарциса е кръгла, с форма на бутилка с 9-17 предпазващи и покриващи люспи....
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Как да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко.
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест...
3
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодВсичките билки и плодове, които берем и изсушаваме, е добре да се стараем да предпазим от прахови частици.
Разстиламе ги и покриваме с хартия/ амбалажна, опаковачна, без мастило/, и така закрити да се изсушават цялостно...
1
Как да си направим домашно филе Елена
Измийте хубаво свинското филе и го засипете с морската сол.
Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши.
Филето Елена ще трябва да престои...
Ориз с пилешко месо по моя си рецепта
Измиваме и сваряваме пилешкото месо. Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине.
В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания...
Пет сигурни признака, че сте скрит нарцис
Има обаче такива хора, които дори не осъзнават, че са едни чисти прикрити нарциси. Тези хора са трудни за разпознаване. Обикновените нарциси се срещат често, имат по-пищно поведение, себични са и търсещи внимание....