Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мезето на градинаря
На истина универсална рецепта.
Моите гости останаха очаровани от това предястие с тиквички.
Пожелах да повторя мезето на градинаря....
Суфлето на градинаряСложете да се пече в загряна фурна за 30 минути на 200 градуса. Поръсете с настърган кашкавал по желание....
1
Суфлето на градинаряСложете да се пече в загряна фурна за 30 минути на 200 градуса. Поръсете с настърган кашкавал по желание....
1
Боб чорбата на градинаряКартофът се реже на много ситни кубчета за уплътняване на чорбата. Прибавяме и зехтина.
Варим до полуготовност на зрелия фасул и прибавяме доматите и маслините, също на ситно нарязани....
1
Сеитба и отглеждане на чесън в градината
Вижте още:
- Най-добрите сортове чесън;
- Отглеждане на зелен лук и зелен чесън в градината;...
Сеитба на семена лук
Отглеждане на лук от семена
Засяване на лук
Засяването на семената се прави направо в почвата през пролетта. Правят се бразди на разстояние около 40-50 сантиметра....
Обработване на семена преди сеитба
Опитните градинари за накисване препоръчват използването на стимулатори на растежа. Повишават имунитета и подобряват плодовитостта....
Пролетна риба плакия на Ути
Това е основата на нашата пролетна плакия.
Посолете нарязаната на шайби риба и изчакайте 4-5 минути....
Богата на витамини пролетна салата
Маслините, които трябва да са без костилки, се нарязват на четири по дължина.
Кашкавалът се нарязва на кубчета, а сиренето се натрошава на едро.
Поръсваме със сурови орехи....
Сеитба на арпаджик - правила и съвети
Препоръчително е да подготвите площадка в градината през есента или поне през пролетта 1-1, 5 месеца преди засаждането....
Как се прави щрудел - наръчник на новака
Едва ли има човек, който не обича щрудели. Това са едни от най-вкусните десерти, известни по света. Ако ги обичате, или пък не, ако искате да си ги приготвите, но не знаете как, то следващите редове са за вас.
Родината...
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисо
Мисото е традиционна японска подправка, която се радва на голяма популярност в света на вегетарианците. Тя се приготвя от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, в комбинация с традиционна японска...
Отглеждане на разсад - наръчник на новака
Опитният градинар допълнително осветява разсада. Слънчевата светлина, която е в средата на февруари, явно не му е достатъчна....
Хипоалергенна градина - за страдащите от алергия градинари
Страданията от сенна хрема (хрема, кихане, сълзене на очите) стават особено актуални през пролетта и лятото....
Какво е VPN - наръчник на новака
VPN (Virtual Private Network) представлява лична виртуална мрежа, която създава сигурна връзка между Вас и онлайн пространството, като Ви предоставя допълнителна защита и анонимност в мрежата.
Чрез използването ѝ можете...
Наръчник за първата година на бебето
През първата година от раждането на бебчето се случват много промени – началото е доста трудно. Всеки родител си представя какво ще е, щом дойде бебчето, но както и да си го представя, трябва да знае, че ще има известни трудности...
Как да подготвите лехите за сеитба
С настъпването на пролетта започва активното време за градинаря, тъй като трябва да се подготвят лехите в градината за сеитба....
Градинарство - наръчник за начинаещи
Няма по-приятна гледка от тази на една красива цъфтяща градина през пролетта. Градинарството може да бъде прекрасно хоби за релакс, начин за поддържане на връзка с природата, а и източник на продукти за трапезата....
Хомеопатично лечение на пролетна алергия
Можете да лекувате сезонните алергии с хомеопатия – алтернативната част от медицината, която се опира на природата и се стреми да щади организма от страничните ефекти на произведените в лаборатория традиционни медикаменти...
Пролетна пита
Питката се оставя да втаса, намазва се с жълтък разбит с малко прясно мляко и се пече на 200 градуса около 40 минути.
Пролетната пита е много вкусна!...
Пролетна бърканица
Накрая отгоре върху миш маша се добавят настърганият кашкавал и праз лукът, нарязан на кръгчета.
Пролетната бърканица е готова....
Пролетна разядка
Дивият чесън се почиства и измива. Същото се повтаря и с връзката магданоз.
Левурдата и магданозът се слагат в чопър или кухненски робот и се смилат. Смляните зелении се изсипват в купа.
Добавят се зехтинът, белият...
Пролетна погача
Тестото се оставя покрито на топло място за 30 минути, за да се отпусне. След това то се дели на 8 части - оформят се на топки.
Една от топките се оформя за средата....