Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колбасите са бавни убийци - доказаха гоС цел намаляване на себестойността на производството, някои от произоводителите на колбаси заменят и част от месото със заместители на месо – напр. соеви гранули....
24
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!Докато специалистите на СЗО за момента не могат да установят безопасната доза месо и дори дали има такава, у нас от години се спазва препоръчителната доза от 160 г колбаси дневно....
2
Опасни деликатеси – кои са храните убийци
Сигурно ви е втръснало да слушате за вредата от преяждането с вафли или смъртните опасности, които крие преяждането с наденички. Действително рафтовете в магазините са пълни с продукти, които не се препоръчват от...
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
8
С кое никога не трябва да правим компромисКолкото и да обичате човека до вас и да имате голямо желание да продължите връзката си с него, е важно да осъзнаете, че не трябва да правите компромис със себе си, за да сте с някой....
1
Не правете това сутрин!
В съвременното забързано ежедневие хората нямат почти никакво излишно време сутрин преди работа. Въпреки това те често допускат няколко основни грешки, които могат да имат сериозни последици за психичното и физическото...
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
4
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Серийните убийци са хора с мутирала душаСерийните убийци винаги са били загадка за съдебната писиатрия....
2
Замразяване на месо и колбаси във фризерВсички видове месо и колбаси са подходящи за замразяване. Начините не се различават особено....
1
Колбасите са вредни за плодовитосттаСпоред специалистите, които са провели изследването, консумирането на преработеното месо променя качеството на семенната течност....
1
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Колбаси без месо само с тези веган рецепти
Дори да сте скептични към идеята за веган колбас, съветваме ви да опитате следните рецепти за веган мезета без месо, глутен, лактоза - няма да съжалявате....
Прадедите ни не са яли месо?Даосите от Древен Китай също не вкусвали месо. Има исторически доказателства, че повечето древни хора не са и опитвали месо.
Племената, които ядяли предимно месо, били голяма рядкост....
25
Приготвяне на домашни колбаси
Когато решите да правите домашни колбаси, първата стъпка е избора на месото за тях. Традиционно се използват свинско и говеждо, и много по-рядко биволско, конско, овче и козе....
Вкусотиите са плод на чиста случайност
Най-вкусните неща са се появили заради чиста случайност. Така например стои въпросът с бисквитите с парченца шоколад. Те са изобретени от американката Рут Уейкфилд....
Шишчета от колбаси
Наденичките и сиренето се нарязват на малки парчета.
Набождат се на дървени пръчици, като се редуват.
Получените шишчета се подреждат кръгообразно в кръгла керамична форма и се държат, без да се покриват, 3 мин при...
Мусака с колбаси
Колбасите, морковите и лукът се нарязват и се прибавят към нарязаните картофи.
Заливате с олиото и поръсвате с подправки по избор. Доливате вода, колкото да покрие почти напълно съставките....
Винегрет с колбаси
Добавете към тях нарязаните на тънки и малки филийки колбаси, краставица, кисели краставички, половината от салатата и едното яйце....
Колбаси с ориз
Почистете и измийте ориза. Половината от него разстелете върху намазнена тавичка, отгоре наредете филийки домати, над тях сложете шунка, нарязана на кубчета, след което покрийте с останалия ориз.
Кипнете бульона, посолете...
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Ще забележите, че олиото остава чисто при пържене, а тиквичките си остават чисти и златисти, както при първото зареждане на тигана.
Сервирайте пържените тиквички с чесново кисело мляко и пресен копър....