Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Куркумин - същност и ползиКуркумин - същност и ползи
Куркуминът е полезен също така и при гастрит, както и при киселини. Куркуминът действа много бързо при ухапвания от жилещи насекоми....
Арарут - същност и ползиАрарут - същност и ползи
Тази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи. Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
Проантоцианидин - същност и ползиПроантоцианидин - същност и ползи
Това вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементи - същност и ползи
Олигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
Пектин - същност и ползиПектин - същност и ползи
Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често като стабилизатор и източник на влакна в плънки, бомбони, мляко....
Йогалатес - същност и ползиЙогалатес - същност и ползи
Ползите от йогалатес Релаксация Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
Баене - същност и ползиБаене - същност и ползи
2
Баенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи. Баенето е едно от...
Водородна вода - същност, ползиВодородна вода - същност, ползи
Водородната вода притежава по-силни антиоксидантни свойства от витамин С, алфалипоевата киселина и другите познати силни антиоксиданти....
Биофлавоноиди - същност и ползиБиофлавоноиди - същност и ползи
За да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничен зародиш - същност и ползи
Пшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания. Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
Тиквено олио - същност и ползиТиквено олио - същност и ползи
Продуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти. Същност и получаване на тиквено масло Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиУстойчиво нишесте - същност, консумация, ползи
То отива директно в дебелото черво, където се преобразува в мастни киселини, чието действие благоприятства баланса в тази част на организма. Това нишесте е здравословно и полезно....
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципиОсъзнато хранене - същност, ползи, принципи
Какви са ползите от осъзнатото хранене? Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
Кислородно лечение - същност и ползиКислородно лечение - същност и ползи
Кислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея. Главните функции на кислородната...
Холотропно дишане - същност и ползиХолотропно дишане - същност и ползи
От дълго време се знае, че можем да влияем на съзнанието си чрез много различни техники, някои от които включват и дишането. Трансперсоналната психология успява и да потвърди наблюденията на Вилхелм Райх относно това, че...
Цитрулин - същност, ползи и приемЦитрулин - същност, ползи и прием
Цитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята. Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
Псилиум - същност и здравословни ползиПсилиум - същност и здравословни ползи
Псилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
Ползи от линолова киселинаПолзи от линолова киселина
Ползи от CLA или конюгирана линолова киселина Конюгирана линолова киселина е важна за растежа на косата и кожата за доброто здраве на костната система, тя регулира метаболитните процеси и поддържа репродуктивната система...
Ползи от фолиевата киселинаПолзи от фолиевата киселина
Ето какви са основните ползи на фолиевата киселина за организма: - витамин В9 участва в синтеза и размножаването на клетъчния генетичен материал; - заедно с витамин В12, фолиевата киселина спомага за транспортирането...
Eлагова киселина - всички ползиEлагова киселина - всички ползи
Елагова киселина и противоракови свойства Както стана ясно елаговата киселина е естествен полифенол, съдържащ се в редица плодове и ядки....
Джинджифилов чай срещу киселиниДжинджифилов чай срещу киселини
Този чай облекчава киселините и успокоява неразположението в стомаха. Джинджифиловият чай срещу киселини е много полезен....
Билкова смес при киселиниБилкова смес при киселини
Рецептата за билкова смес при киселини в стомаха е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Билкова напитка при киселиниБилкова напитка при киселини
Смесете 2 с.л. изсушен, ситно счукан и пресят бял равенц с 1 с.л. и разтворете в 300 мл студена вода. Разбъркайте добре течността и изпийте в рамките на един ден - по една винена чаша на три пъти....
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеБрашно от лимец - същност, ползи, приложение
Ползи от лимец Консумацията на лимец има и още ползи, които играят немалка роля в ежедневния ни живот....
Бял пелин - същност, ползи и приложениеБял пелин - същност, ползи и приложение
Много добре е, че сте спрели погледа си върху подобно заглавие, но е важно да уточним, че следните редове касаят само билката пелин, а не ароматната алкохолна напитка бял пелин, която е вид вино. Да не стават грешки, както...