Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Торта за пет минути
Оставете крема да се охлади.
Сложете вафлите в блендер и ги смелете на дребни трохи.
Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне.
Тортата за пет минути е готова....
Пет минутен лимонов десерт
Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Кекс с пет яйцаМоже да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
2
Пет съвета как да бъдем по-щастливи у дома
Искате ли да бъдете по-щастливи у дома? Следвайте тогава петте съвета в галерията горе.
page1. Свежи цветя
Цветята имат доказан ефект за повишаването на нивата на щастие....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Пет вида пържена риба с гарнитура
Почистваме и измиваме добре рибата.
Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.
Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни...
Кашкавалени крекери с пет вида семена
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта.
Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Мезе за вино за няма и пет минути
Извадете и сервирайте мезето за вино за няма и пет минути, докато е топло....
Защо вегетарианството може да бъде нашето бъдеще
Според Организацията по прехрана и земеделие на ООН през 2015 година е забелязан рязък скок в консумацията на месо в световен мащаб. Данните показват, че миналата година са били произведени 308. 2 млн. тона месо, сред които...
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....