Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Завива се от тясната му страна на руло с помощта на хартията. Разрязва с нож на парчета с дебелина около 2-2.5 см. в зависимост от големината на формата....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Дали си струва да умреш заради този кулинарен деликатес?Дали си струва да умреш заради този кулинарен деликатес?
Секунда невнимание може да им струва живота. Виждала съм как момче умира пред очите ми, докато търсим морски жълъди, споделя Александа, която от няколко години се гмурка в търсене на скъпия деликатес....
5 неща, в които си струва да инвестирате в живота5 неща, в които си струва да инвестирате в живота
Кой са петте неща, в които си струва да инвестирате в живота си? 1. Инвестирайте в самите вас, в повишаване на знанията и уменията си....
Карамел МуКарамел Му
Прибавяме горещото мляко и продължаваме да бъркаме, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Прехвърляме в намаслена тава и изчакваме да изстине....
Пет причини, заради които да обичаме вишнитеПет причини, заради които да обичаме вишните
Сезонът на вишните е тук, така че е добре да разберем кои са полезните съставки в този плод и защо би трябвало да го консумираме редовно и в големи количества. Вишните са изключително здравословни плодове. Приложението...
Пет неща, които трябва да знаем за ревматоидния артритПет неща, които трябва да знаем за ревматоидния артрит
Ревматоидният артрит е увреждащо автоимунно заболяване, което може да бъде трудно за диагностициране. То атакува ставите и другите части на тялото, водещи до редица симптоми, включително болки или схванати стави...
Пет неща, който не трябва да правите с кайматаПет неща, който не трябва да правите с каймата
1
С кайма приготвяме много ястия. За да приготвим вкусни рецепти с кайма, не трябва да правим следните неща: 1. Не трябва да размразяваме каймата в микровълнова, защото микровълновата започва да готви горния ѝ слой;...
Пет неща, които да не публикуваме в социалната мрежаПет неща, които да не публикуваме в социалната мрежа
1
Ежедневно публикуваме във Фейсбук тонове интимни подробности за живота си, включително и информация, която обикновено не споделяме с никого. До голяма степен това се дължи на факта, че смятаме нашите настройки за поверителност...
Бонбони Карамел МуБонбони Карамел Му
3
След като изстине, прибираме в хладилник за няколко часа, за да се охлади. Нарязваме на парченца или с формички за сладки и поднасяме бонбоните с листенца мента. Бонбоните Карамел Му са готови....