Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Завива се от тясната му страна на руло с помощта на хартията. Разрязва с нож на парчета с дебелина около 2-2.5 см. в зависимост от големината на формата....
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Дали си струва да умреш заради този кулинарен деликатес?
Секунда невнимание може да им струва живота.
Виждала съм как момче умира пред очите ми, докато търсим морски жълъди, споделя Александа, която от няколко години се гмурка в търсене на скъпия деликатес....
5 неща, в които си струва да инвестирате в живота
Кой са петте неща, в които си струва да инвестирате в живота си?
1. Инвестирайте в самите вас, в повишаване на знанията и уменията си....
Карамел Му
Прибавяме горещото мляко и продължаваме да бъркаме, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
Прехвърляме в намаслена тава и изчакваме да изстине....
Пет причини, заради които да обичаме вишните
Сезонът на вишните е тук, така че е добре да разберем кои са полезните съставки в този плод и защо би трябвало да го консумираме редовно и в големи количества. Вишните са изключително здравословни плодове.
Приложението...
Пет неща, които трябва да знаем за ревматоидния артрит
Ревматоидният артрит е увреждащо автоимунно заболяване, което може да бъде трудно за диагностициране. То атакува ставите и другите части на тялото, водещи до редица симптоми, включително болки или схванати стави...
Пет неща, който не трябва да правите с кайматаС кайма приготвяме много ястия. За да приготвим вкусни рецепти с кайма, не трябва да правим следните неща:
1. Не трябва да размразяваме каймата в микровълнова, защото микровълновата започва да готви горния ѝ слой;...
1
Пет неща, които да не публикуваме в социалната мрежаЕжедневно публикуваме във Фейсбук тонове интимни подробности за живота си, включително и информация, която обикновено не споделяме с никого. До голяма степен това се дължи на факта, че смятаме нашите настройки за поверителност...
1
Бонбони Карамел МуСлед като изстине, прибираме в хладилник за няколко часа, за да се охлади.
Нарязваме на парченца или с формички за сладки и поднасяме бонбоните с листенца мента.
Бонбоните Карамел Му са готови....
3