Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет трика за по-лесно готвене
Всеки от нас има своите малки тайни, които му помагат да се справя добре в кухнята и да обожава готвенето. Ето 5 основни съвета, които могат да бъдат от помощ на тези, които все още изпитват затруднения или не са обикнали...
Торта за пет минути
Оставете крема да се охлади.
Сложете вафлите в блендер и ги смелете на дребни трохи.
Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне.
Тортата за пет минути е готова....
Пет минутен лимонов десерт
Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Кекс с пет яйцаМоже да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
2
12 модни трика, с които ще изглеждате скъпо облечени
Колкото по-скъпо изглежда дрехата, с която сме, толкова повече погледи привличаме.
Да изглеждаме облечени със скъпи дрехи никога не е било по-лесно....
Малък трик, който ще ви помогне да изглеждате по-интелигентни
Всичко казано дотук е прелюдия, за да ви покажем колко важно е да изглеждате интелигентни....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пет вида пържена риба с гарнитура
Почистваме и измиваме добре рибата.
Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.
Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни...
Кашкавалени крекери с пет вида семена
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта.
Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да изглеждате уверени
Какво трябва да направите, за да изглеждате уверени в очите на събеседника си? Усмихвайте се. Това е най-важно....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....