Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правилно съхранение на подправкиПравилно съхранение на подправки
Във всичко в домакинската работа има основни правила, подправките не правят изключение. При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение....
Правилно съхранение на дюлиПравилно съхранение на дюли
В този случай ще трябва да спазвате всички правила точно с предписанията....
Съхранете зимните дрехи правилно ето така!Съхранете зимните дрехи правилно ето така!
Съхранението на зимните дрехи често се превръща в проблем. За щастие има начин да превърнем тази досадна задача в нещо лесна и бърза за свършване работа....
Съхранение и срок на годност на биратаСъхранение и срок на годност на бирата
Правилното съхранение на хладно и тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина е от съществено значение за запазване на качеството....
Съхранение на бобСъхранение на боб
Това обаче е само при условие, че се съхранява по правилен и подходящ начин. Най-добре е фасулът да се държи на сухо, хладно и недостъпно за вредители място....
Съхранение на магданозСъхранение на магданоз
2
Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
Съхранение на боровинкиСъхранение на боровинки
Преди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
Съхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини. Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
Златни правила при съхранение на продуктите! Винаги ги спазвайтеЗлатни правила при съхранение на продуктите! Винаги ги спазвайте
Правилното съхранение е ключово, за да може и след време да получите максимума от храната. Има много митове и легенди около правилния начин за съхранение на продуктите....
10 правила за съхранението на витамин С10 правила за съхранението на витамин С
Италианското списание "Грация" препоръчва няколко правила, които позволяват максималното съхранение на съдържанието на витамин С в храната. - Не режете продуктите на много малки парчета....
Съхранение на червено цвеклоСъхранение на червено цвекло
Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най-подходящ е плитък ровник....
Съхранение на сушени плодовеСъхранение на сушени плодове
За да се съхранят полезните качества на сушените плодове, те трябва да се съхраняват правилно. Основни за доброто им запазване са тяхната влажност и опаковка....
Съхранение на печени чушкиСъхранение на печени чушки
1
Печените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии, също...
Предимства на кислородната козметикаПредимства на кислородната козметика
Липсата на кислорода може да бъде възстановена с помощта на кислородната козметика. Козметиката с кислород помага за по-бързото делене на клетките, което води и до по-бърза регенерация на кожата....
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервиране и съхранение на тиквички
2
Тиквичките са ранен пролетен зеленчук, който е предпочитан през цялото лято, заради добрия си вкус и много достъпната си цена. От тиквички могат да се приготвят толкова много гозби – добавят се в гювеч, супа, ориз, а стават...
Съвети за съхранение на салатиСъвети за съхранение на салати
Въпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата. Използвайте винаги само крехка зелена...
Съхранение и консервиране на гъбиСъхранение и консервиране на гъби
1
Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено дълго...
Консервиране и съхранение на чесънКонсервиране и съхранение на чесън
За да съхраните правилно чесъна и да остане годен по-дълго време, най-добрият вариант е той да бъде сплетен на плитка. След това, можете да окачите плитката на хладно и сухо място....
Съвети за съхранение на продуктитеСъвети за съхранение на продуктите
Сиренето и кашкавалът никога не се нарязват, ако няма да се използват веднага, тъй като по този начин парченцата изсъхват, губят вкуса и аромата си. Ако не искате сиренето или кашкавалът да изсъхват, увийте ги с прозрачно...
Съхранение на ягоди и черешиСъхранение на ягоди и череши
1
Ягодите и черешите са едни от най-вкусните плодове. Консумирането им е празник за сетивата, а ползите от тях са безброй. Как обаче можем да съхраняваме тези прекрасни плодове? Ягодите са изключително вкусни, но за съжаление...
Консервиране и съхранение на царевицаКонсервиране и съхранение на царевица
1
Както при всеки отделен зеленчук или плод, така и при царевицата има малки подробности, които ще ни помогнат да се справим с тази задача правилно. Царевицата е лятна зърнена култура....
Съхранение на различните видове ядкиСъхранение на различните видове ядки
2
Обаче, често поради неправилно съхранение се оказва, че някои от тях са гранясали или са се развалили. Благодарение на високото съдържание на мазнини в ядките те са много податливи на гранясване....
Съвети за съхранение на захартаСъвети за съхранение на захарта
Захарта е позната на хората от векове. Тя е правена от захарна тръстика, кленов сироп, от захарно цвекло. Захарта може да е както във вид на захарни кристали, така и във вид на големи парчета. Захарта се съхранява...