Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Праз лук - много полезен зеленчук!Праз лук - много полезен зеленчук!
холестерола; - Предотвратява артериосклероза; - Отваря апетита, особено ако се консумира пресен; - Предпазва пикочните пътища; - Помага при лечението на заболявания като синузит; - Също така е полезно срещу...
Отвара от праз срещу диабетОтвара от праз срещу диабет
Подбират се 4 глави голям праз заедно с корените, които се почистват много добре от пръста. Празът се нарязва на парчета с големина 4-5 см см, поставя се в голям буркан и се залива с бялото вино....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
Празът може да използвате в много и най-различни ястия. Той е заместител на лука и може да се консумира сготвен или суров. Всяка част от праз лука може да се яде, но повечето хора обичат най-много бялата част от корена...
Лек при проблеми с жлъчка, черен дроб или след жълтеницаЛек при проблеми с жлъчка, черен дроб или след жълтеница
1
Лекът при проблеми с жлъчка, черен дроб или след жълтеница е много полезен....
Вода от праз срещу висок холестеролВода от праз срещу висок холестерол
1
Водата от праз срещу висок холестерол се приема 2 пъти дневно преди храна - сутрин и вечер. Отворете бутилка вода, поставете в нея почистен, измит стрък праз, като преди това го срежете в долната част наполовина....
Паниран праз лукПаниран праз лук
Панираният праз лук е готов....
Мусака с праз лукМусака с праз лук
Празът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в олио до омекване. Прибавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да стане на зърна. Като се задържи, се слагат дребно нарязаните домати и се задушават...
Извара с праз лукИзвара с праз лук
1
Режем лука на ситно, след това го слагаме да се запържи с олио и малко вода, като го бъркаме да не залепне. След като е готов, се маха от огъня и се слага изварата. Посолява се и се нарязва копърът и той се слага....
Шницели от праз лукШницели от праз лук
Картофите сварете и след като изстинат обелете и настържете. Празът се реже на дребно и се задушава в 1/3 от мазнината докато омекне. Разбивате яйцата и заедно с картофите ги прибавяте към праза. Нарежете магданоза на...
Ризото с праз лукРизото с праз лук
Добавете ситно скълцания праз лук и го задушете за 5-6 минути. След като омекне празът, добавете ориза и разбъркайте, докато всяко зрънце се обвие от мазнината. Добавете сол и черен пипер....
Салата от праз лукСалата от праз лук
Във всяка се нарежда пласт, нарязан на филийки лук, а върху него се сипва с лъжица от сместа....
Супа от праз лукСупа от праз лук
Тази супа от праз лук може да поднесете за обяд или за вечеря....
Пурички с праз лукПурички с праз лук
2
Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на парченца с дебелина 1 см. Задушаваме с половината олио и сол при непрекъснато бъркане, оставяме да изстине и смесваме с натрошеното сирене. Нарязваме маслото на малки парчета...
Хапки с праз лукХапки с праз лук
Поръсваме с микс от семена и печем хапките с праз в предварително загрята фурна на 190°C до зачервяване. След изпичането оставяме да се охладят малко и режем на хапки....
Чорба с праз лукЧорба с праз лук
Надробете на ситно праз лука и добавете към картофите и оставете да се запържат за около 15 мин. Добавете доматен сос, дафинов лист, брашното, червения пипер и месото. Запържете за около 2 мин....
Свински гърди с праз лукСвински гърди с праз лук
2
Свинските гърди с праз лук са готови....
Пилешка манджа с праз лукПилешка манджа с праз лук
Когато лукът омекне, се добавят подправките, както и гъбите и зеленият лук, нарязани на едро....
Скумрия плакия с праз лукСкумрия плакия с праз лук
1
Добавете червения пипер, девесила, дафиновите листа и половин чаша вода. Оставете на котлона докато заври. Изсипете всичко върху скумрията и печете плакията в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути....
Шопска спържа с праз лукШопска спържа с праз лук
1
Накисвам разрязаните бъбреци в оцет и вода в съотношение 1:1 за около 30 мин. През това време съм сложила да врат в тенджера под налягане измитото добре месо и останалите дреболии с 1 с.л. сол за около 30 мин. В голяма...
Боб яхния с праз лукБоб яхния с праз лук
Добре измитият боб се поставя в тенджера и се долива вода до 2 см над него. Когато водата заври, бобът се прецежда в гевгир и отново се измива в него. След това се връща в тенджерата, долива се вода и олио и щом кипне...
Пържена сланина с праз лукПържена сланина с праз лук
В същата мазнина запържваме ситно нарязания праз лук. Когато е готов го поръсваме с червен пипер и го сваляме от огъня....
Постна баница с праз лукПостна баница с праз лук
2
Когато е готова я изваждаме и я завиваме с кърпа да отдъхне за около половин час....
Печено прасенце с праз лукПечено прасенце с праз лук
Половин час преди да го извадим задушаваме в маслото нарязаният праз лук, като добавим червения пипер, доматите и подправките. Разбъркваме добре и слагаме сместа в тавичката около прасенцето да се запече....
Свинско месо с праз лукСвинско месо с праз лук
2
Нарежете месото на хапки. Сложете маста в тиган и прибавете месото. Пържете до готовност като го разбърквате периодично. През това време изчистете и нарежете лука на едро и го добавете при готовото месо. Посолете...
Селска лютеница от праз лукСелска лютеница от праз лук
2
Ето и любимата селска лютеница от праз лук! Празът се почиства, измива и нарязва на по-едро. Поръсва се със сол и се претрива с ръка, за да омекне....