Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пловдивски курабииПловдивски курабии
Пловдивските курабии са готови! Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Открита лазаня с гъбиОткрита лазаня с гъби
Сосът се приготвя, като се запържи брашното в разтопеното масло само за минута. След това на тънка струйка при непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко. Оставя се на тих огън, докато се сгъсти, като бъркането...
Открита пиротска пита с празОткрита пиротска пита с праз
Замесете меко тесто от брашното, олиото, солта и вода, колкото е необходимо. След това го разточете на една кора с помощта на точилка. Сложете кората в намазана с олио тава, така че 10-тина см от кората да излизат извън...
Картофи с лук по пловдивскиКартофи с лук по пловдивски
Сварете и облете картофите. нарежете ги на тънки резенчета и ги разбъркайте с нарязания на тънки полумесеци лук, олиото, червения пипер, лимоновия сок или оцет и посолете на вкус. Така приготвената картофена салата се...
Коктейл КлубКоктейл Клуб
Капваме жълтия ликьор шартрьоз върху леда в миксираща чаша. Изсипваме отгоре джина и сладкия вермут и разбъркваме хубаво. Прехвърляме коктейла в охладена коктейлна чаша. Има ли някой, койте не желае да опита коктейл...
Клуб СандвичКлуб Сандвич
Изпича се хлябът за тостера и се намазва с майонезата. Върху всяка филйка се слага зелена салата. Изпича се пилешкото филе и бекона на скара. Изпържва се яйцето на око и сандвича се подрежда на етажи като филииките...
Клуб СандвичКлуб Сандвич
Изпича се хлябът за тостера и се намазва с майонезата. Върху всяка филйка се слага зелена салата. Изпича се пилешкото филе и бекона на скара. Изпържва се яйцето на око и сандвича се подрежда на етажи като филииките...
Преслава нападната от психопат! Получава паникатакиПреслава нападната от психопат! Получава паникатаки
Фолкпевицата Преслава бе нападната от психопат. Набезите му отключили у нея невиждани паникатаки....
Коктейл Клуб МохитоКоктейл Клуб Мохито
Тъмният ром е богат на аромати и ухаещ на слънчева ваканция. Слагаме захарния сироп, седем ментови листа и сока от лайм в коктейлна чаша и намачкваме ментовите листа. Добавяме леда и рома, а след това допълваме със...
Коктейл Клуб ДетелинаКоктейл Клуб Детелина
Гренадинът наистина дава на този коктейл хубавия цвят на детелината. В шейкър с лед слагаме джина, сока от лайм, гренадина и яйчния белтък. Разклащаме енергично до пълно охлаждане на коктейла. Пресипваме в охладена...
Пилешки клуб сандвичПилешки клуб сандвич
Запържете пилешкото и бекона в олиото за 6-8 минути. Запечете филийките хляб в тостер и намажете филийките с майонезата. Разделете месото и бекона на 4 филийки и върху тях наредете сиренето. Наредете 4 филийки...
Клуб сандвич МачоКлуб сандвич Мачо
Пресовайте чесъна и го разбъркайте със зехтина. С тази смес намажете филийките. Върху едната сложете няколко листа маруля, отгоре по 2 дебели парчета свинско филе и шунка, резени домат и покрийте с другата филийка....
Подлютен клуб сандвичПодлютен клуб сандвич
Загрейте малко мазнина в тиган и запържете накълцаната люта чушка. След това за кратко потопете в тигана всяка филийка от едната страна. Върху филийка наредете маруля, резени домати, шунката и пак домати, след което похлупете...
Пуешки Клуб СандвичПуешки Клуб Сандвич
Изпечете филиите хляб на тостер. След това ги намажете много добре с крема сиренето. Върху една филия сложете тънки резени домати и рукола. Отгоре сложете втора филия, която е намазана с крема сирене и от двете страни...
Ръжен клуб сандвичРъжен клуб сандвич
Филийките ръжен хляб (от малък размер хлебче) се намазват с краве масло на тънък слой. Върху две от тях се поставят по един слайс варено пушен врат и един слайс Гауда. Похлупват се с другите две филийки, притискат...
Подлютен клуб сандвичПодлютен клуб сандвич
Загрейте малко мазнина в тиган и запържете накълцаната люта чушка. След това за кратко потопете в тигана всяка филийка от едната страна. Върху филийка наредете маруля, резени домати, шунката и пак домати, след което похлупете...
Клуб сандвич МачоКлуб сандвич Мачо
Пресовайте чесъна и го разбъркайте със зехтина. С тази смес намажете филийките. Върху едната сложете няколко листа маруля, отгоре по 2 дебели парчета свинско филе и шунка, резени домат и покрийте с другата филийка....
Спанак с ориз и кашкавал по пловдивскиСпанак с ориз и кашкавал по пловдивски
Запича се спанакът с ориз и кашкавал по пловдивски в предварително загрята фурна за 20 мин на 180°C....
Клуб сандвич с авокадоКлуб сандвич с авокадо
Филийките хляб се намазват с крема Горгонзола. Върху половината от тях се нареждат резенчета пуешко филе, а върху тях резенчета авокадо. Сандвичите се похлупват с останалите филии хляб и се разрязват по диагонал....
Лапад с ориз и див чесън по пловдивскиЛапад с ориз и див чесън по пловдивски
Лападът с ориз и див чесън по пловдивски е готов!...
Пловдивски столетник разкри диетата си!Пловдивски столетник разкри диетата си!
Тези дни столетникът от Пловдив Александър Николов навърши 102 години. Въпреки преклонната си възраст Сандо се чувства добре, жизнен е, чете без очила и може да се похвали с това, че никога не е постъпвал в болница....
Клуб Сандвич с Риба ТонКлуб Сандвич с Риба Тон
Смесете съставките за плънката в едно. Препечете хляба. Правят се 4 сандвича, всеки с по 3 филии. Подредете сандвичите, както следва: 1. препечена филия 2. майонеза 3. плънка 4. препечена филия 5. майонеза 6. бекон...
Клуб сандвичи със специален сосКлуб сандвичи със специален сос
Филийките хляб се разрязват по диагонал на триъгълници и се запичат за кратко на тостер. Върху половината от тях се слага по резен от колбаса, а отгоре кашкавал. Поставят се за кратко във загрята фурна, докато се разтопи...
Студен Клуб Сандвич със СьомгаСтуден Клуб Сандвич със Сьомга
Изпечете двете филийки на тостера. Изчакайте леко да изстинат (ако ги намажете веднага, сиренето ще се разтече) и намажете едната с крема сиренето. Обелете авокадото, махнете костилката и го нарежете на полумесеци...
Японски клуб сандвич Кацу СандоЯпонски клуб сандвич Кацу Сандо
Пилешкото филе се измива много добре. Нарязва се на тънки филийки. Яйцата се разбъркват на пяна. Всяка филийка се потапя в галета и се оставя за 5 мин, след което се потапя в яйцата, после отново в галета. Пържат...