Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешки врат в гювеч
Изпържваме агнешки врат и добавяме червен пипер.
Нарязваме лука, добавяме малко вода и задушаваме за кратко.
Вадим и изсипваме в гювеча.
Обелваме картофите и ги слагаме цели....
Свински Врат в Гювеч
Вратът се поставя в нея и се натрива с тази смес.
Пресният лук и чесънът се нарязват на пръчки колкото ширината на врата и се поставя по 3 резена от двете във всеки процеп.
Олиото се слага на дъното на гювеча....
Свински врат с глазураМесото се намазва с горчица. Останалите продукти без бирата се смесват.
Месото се овалва в сместа, прехвърля се в тиган и се оставя да престои 3-4 часа.
След това се пече в тава под капак за 10 мин. Добавя се бирата...
1
Свински врат на тиган
Свинския врат нарязваме на вратни пържоли с дебелина около 1 см. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
Поставяме ги в голяма купа, покриваме с прозрачно фолио и оставяме на хладно за 1 час....
Свински врат на скара
От бялото вино, солта, черния пипер, горчицата и соевия сос правим марината в дълбока купа. Може да се добавят и подправки, който обичате.
Нареждаме пържолите, така че да са добре омазани с маринатата.
Престояват минимум...
Свински врат с картофиПоднесете Свински врат с картофи, нарязан на парчета и с гарнитура от зеленчуците....
2
Печен агнешки врат и плешка
Насичаме месото на порции и посоляваме. Оставяме така да престой около 2 часа.
В купа объркваме червен пипер, черен пипер и джоджен.
Всяка предварително осолено парче овалваме в сместа от всички страни и след това запечатваме...
Печен Агнешки Врат на Фурна
Печеният агнешки врат става крехък и много вкусен. Може да се сервира със соса от печенето и салата по избор....
Пиян свински врат на фурнаСвинския врат се нарязва на еднакви по дебелина филийки - приблизително около 1, 5 - 2 см. Всяка се овкусява с черен пипер, шарена сол и пикантина....
1
Ароматен свински врат на фурнаПрави се смес от всички подправки и течни съставки и свинското месо заливаме добре с тях. Слага се в съд и се оставя няколко часа, а най-добре и цяло денонощие, за да поеме хубаво от подправките.
Когато дойде време, слагаме...
2
Свински врат с разни зеленчуци
Направете маринатата за месото като в блендер или чопър сложите зехтина, сока на лимона, сол, черен и червен пипер, нарязаната червена чушка, кимион, три скилидки чесън, риган и курума. Смелете всичко и с получената марината...
Печен Свински Врат с Картофи
Нарежете месото на тънки и по-дълги парчета и го осолете.
В отделен съд смесете подправките - черния и червен пипер, ригана, кимиона и към тях прибавете виното и маслото и разбъркайте хубаво. Сложете месото в получената...
Свински врат в зелев лист
Нарежете месото на пържоли около 2 см широки, след което ги нарежете на половина или разделете на три, ако са много големи. Поръсете ги с черен пипер. Получените правоъгълници запечатайте от всички страни на тиган в малко...
Маринован шпикован врат в гювечСервирайте шпикования врат със запечените зеленчуци, полят с малко от соса, и чаша червено вино.
Чудесна празнина вечеря е този маринован шпикован врат в гювеч, подходяща за всеки повод.
Добър апетит!...
1
Свински врат в сметанов сос
Загряваме маслото и в него запържваме наситнените стар и пресен лук, добавяме месото и го запечатваме от всички страни.
Доливаме сметаната, прибавяме подправките, овкусяваме със сол и черен пипер и захлупваме с капак,...
Жулиени от свински врат с вино
Свинският врат се нарязва на пържолки, начукват се и се нарязват на дълги жулиени.
Нарязва се лукът на полумесеци, чесънът се накълцва на ситно и се прибавя към месото....
Свински врат с картофи и морковиВ предварително загрято олио се запържва лукът с морковите и свински врат.
Картофите се режат на едро и в отделен съд се овалват в подправките и се изсипват в тенджерата, като се доливат и две чаши вода....
1
Агнешки врат с ориз на фурна
Разбъркайте и добавете ориза, налейте вода 3 ч.чаши и поставете агнешкия врат.
Покрийте тавата със фолио и печете във фурна на 180 градуса за около час и половина....
Свински врат с гъст ловджийски сосОбелваме езика, който сме варили близо 60 минути, и го нарязваме на ленти. Задушаваме надребненото месо в мазнина и получените мръвки изваждаме.
След това в същия съд задушаваме наситнен лук. Когато се сготви, прибавяме...
4
Ветрило от свински врат с Гауда
Ветрилото от свински врат с Гауда е готово.
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа...