Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2
Деликатеси от насекоми ще се продават в Швейцария
До броени дни се очаква на витрините в тамошните супермаркети да се появят деликатеси от червеи и насекоми....
В Белгия пускат деликатеси с буболечки
Гурме храни с насекоми тръгват на пазара в Белгия. Нетипичният за европейската трапеза деликатес ще се предлагат от днес (19-ти септември) в хранителните магазини в Белгия....
Скоро в менюто на Европа: деликатеси с насекомиНапример в Тайван пържените гъсеници са един от най-вкусните месни деликатеси. Водните кончета притежават същата слава на остров Бали....
1
Чесън при ухапвания от насекоми
Рецептата с чесън при ухапвания от насекоми е от народната медицина в цяла Европа....
Първите храни от насекоми са вече в продажба
Те се предлагат в САЩ, Африка и Азия, а през миналата година Белгия стана първата държава в Европейския съюз, която се престраши на територията на страната да се отглеждат и продават насекоми за ядене....
Богата салата с рачешки рулца и рибни деликатеси
Оставяме да изстинат или в сито под студената вода охлаждаме, за да не се разтопи майонезата след това....
Доматите се хранят с... насекоми
Те са месоядни, които убиват насекоми с цел самонаторяване. С помощта на миниатюрни лепкави косъмчета на повърхността на самия зеленчук доматите и картофите захващат и убиват малките насекоми....
При ухапване от насекоми - билков компрес с живовляк
Компресът премахва зачервяването, намалява болката и отока, премахва възпалението при ужилвания и ухапвания от насекоми....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
3
Деликатеси със сьомга
Ако очаквате важни гости или просто искате да зарадвате близките си с изискано рибно ястие, пригответе деликатес със сьомга. Можете да я заместите с пъстърва.
Тимбалът със сьомга е вкусно италианско ястие....
Копален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитате
Копален е месен деликатес, който обаче се приготвя от умрели животни....
Как се прави перлена захар
Разликата между двете рецепти е, че в първата по-дълго време засъхват и повече се слепят, вероятно това се дължи на добавката на брашно, докато при втората рецепта бързо засъхват и най-вече, което на мен ми харесва, че се...
Пиле Омъжи се за менТова е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж.
Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....