Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Киви
Изобилстващо от повече витамин С в сравнение с подобен по големина портокал, ярко зелената месеста част на кивито с разпръснатите в нея семчици добавя невероятен тропически полъх към всяка плодова салата. Кивито е малък...
Разкрасете къщата си без ремонт
Няма по-подходящо място от стените на дома ни, където можем да изразим личността и да развихрим креативността си. А най-хубавото на стенното изкуство е, че с времето може да се развива и променя!
Можете да промените мястото...
Киви - женският плод
Кивито е изключително здравословен и полезен плод. Месестата част на кивито обикновено е зелена или жълта в зависимост от сорта. Плодовете се използват за салати, ястия, десерти за отслабване и разкрасяване.
Кивито...
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Отървете се от излишните килца с киви
При диетата с киви се набляга на засилената консумация на зеления плод, но се допуска и приемът и на някои други продукти. Този режим на хранене, освен че помага на тялото ни да се освободи от някой друг излишен килограм...
Пастички Киви
10 бр. чашки за крем карамел се намазват с олио и се поръсват леко с брашно.
Обелвате кивито, нарязвате го на филийки около 1/2 см и го нареждате в чашките.
Яйцата се разбиват с брашното и пина коладата....
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се бели киви?
Кивито е един от най-сладките плодове. Той се слави със завидно количество витамини, като не трябва да пропускаме и фактa, че съдържанието му на витамин C е по-голямо дори от това на лимоните. Идеална част е от всяка...
Коктейл Киви Краш
Наслаждавайте му се бавно и с мярка.
Запазваме резенче от кивитата. Миксираме на бавна скорост в блендер останалите кивита, светлия ром, ликьора от пъпеш, сока от грейпфрута и натрошения лед....
Сорбе от киви
Когато захарта се разтопи, свалете от котлона и оставете да се охлади.
Обелете кивито и нарежете на кубчета, пасирайте....
Смути с киви
Подготвеното киви сипете в блендера и добавете лимонадата.
Разбийте сместа, докато стане гладка.
Разпределете смутито в чаши. Във всяка добавете топкa сладолед или сорбе от киви....
Безалкохолно Киви Мохито
Може да се смели и в блендер, стига той да е пригоден за тази функция.
Важно е да не го правите много ситен, за да не се разтапя прекалено бързо.
Разпределете в 4 чаши....
Компот от киви
Долейте вода във бурканите догоре - затворете ги и сложете да се варят за 30 минути. Варят се толкова, защото това е тропически плод и изисква толкова време, за да може сокът да се получи, както трябва....
Сладкиш с киви
Проверяваме дали се изпекъл достатъчно с клечка за зъби.
Вече готов, но изстинал, защото бързо се стапя, го поръсваме с пудра захар с цедка.
Става леко сладко-кисел на вкус и мек от вътре....