Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Език на фурнаЕзик на фурна
Езикът се подрежда в подмазнена тава и се залива със смес от ситно нарязаните домати, доматеното пюре, малко от прецедения бульон, червеното вино, като се овкусява със сол и черен пипер....
Свински език на скараСвински език на скара
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината. Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Свински език на фурнаСвински език на фурна
Вадим след изтичането на времето, нарязваме на шайби и нареждаме в тавичката. Отново поставяме свинския език на фурна, за да се запече, но не прекаляваме, за да не стане сух....
Телешки език на скараТелешки език на скара
1
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни. Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
Език с масло на фурнаЕзик с масло на фурна
2
Езикът с масло на фурна е много вкусен....
Език с гъби на фурнаЕзик с гъби на фурна
След като се свари, езикът се обелва и нарязва на филийки. Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се за 10 мин в тиган с масло. В йенска тенджера се смесват гъбите и езикът....
Свински език в масло на фурнаСвински език в масло на фурна
Печете за 60 мин. на 180 градуса. Щом е готов, отгоре подредете парченцата масло. Получава се супер вкусен език в масло. Свинският език в масло на фурна е отлично мезе за всяка вечер!...
Телешки език с кашкавал на фурнаТелешки език с кашкавал на фурна
Сварете до готовност двата телешки езика и докато са топли, ги обелете. Нарежете ги на филийки с дебелина около 0.5 см и ги овкусете със сол и черен пипер....
Телешки език с доматки на фурнаТелешки език с доматки на фурна
4
Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
Телешки език с доматки на фурнаТелешки език с доматки на фурна
4
Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
Супа от ракСупа от рак
Прибавят се месото от рак и бульонът, а след това и сметаната. Загрява се. Подправя се със сол и черен пипер. Рибната супа се сервира поръсена със зелен лук. Супата от рак е готова....
Обикновен морски език с картофи на фурнаОбикновен морски език с картофи на фурна
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Език в маслоЕзик в масло
7
Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути. Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
Език в сачеЕзик в саче
1
Сложете езика и го запечете равномерно от двете страни, като добавяте по още малко масло. Поръсете със сол, млян черен пипер и нарязаните на гръгчета лук и чушки....
Език в гърнеЕзик в гърне
Половината от доматите се изсипват на дъното на гърнето. Отгоре се подреждат свинските езици и се заливат с останалите домати. Налива се вода, така че да ги покрие....
Език в гювечеЕзик в гювече
2
Всичко се вари 30-35 минути и след това езикът се вади и се нарязва на колелца. Подрежда се в намаслени гювечета. Зарзаватът и гъбите се почистват и измиват....
Език в маслоЕзик в масло
7
Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути. Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
Език с гъбиЕзик с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън. По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана. Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Телешки език с 3 вида сирена на фурнаТелешки език с 3 вида сирена на фурна
Сварете телешкия език в тенджера под налягане. Нарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава. Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене....
Агнешки език в сметанаАгнешки език в сметана
Почистете хубаво езика и го осолете. Покрийте го със студена вода и го кипнете. Към врящия език добавете морковите и лука, нарязани на средно големи парчета, както и черния пипер на зърна....
Телешки език с кашкавалТелешки език с кашкавал
Езикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер....
Език a la provencaleЕзик a la provencale
След като са готови, ги сложете в студена вода, обелете ги и ги нарежете на филийки. Нарежете обелените глави лук също на филийки, сложете в дълбок съд от йенско стъкло и отгоре добавете езика....
Свински език в гювечеСвински език в гювече
Докато приготвям зеленчука, успоредно приготвям и варя езика. Така всичко ми е готово успоредно. Езиците съм разделила на половина за двете порции....
Свински език с картофиСвински език с картофи
Слагаме свинския език в тенджера в подсолена вода да се свари, заедно с дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна....
Телешки език с хрянТелешки език с хрян
Измиваме телешкия език, заливаме с вода, прибавяме 1 кубче зеленчуков бульон и сваряваме до готовност. Сварения език белим и нарязваме на тънки филийки. Белим морковите и картофите и нарязваме....