Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълков сладкиш от рецептите на баба
На снимката е ябълков сладкиш от рецептите на баба със сняг (пудра захар) за моето малко момченце....
Пилешката яхния от рецептите на мама
Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Оставяме да поври, за да може брашното да мине необходимата термична обработка /да не остане сурово/....
Месеницата на Баба
След изваждане се напръсква с вода и завива с кърпа, за да омекне коричката на тутманика. Да ви е вкусно :) Месеницата на Баба е готова.
Източник: Йорданка Димитрова от Кулинарна мрежа...
Тиганичките на бабаВ зависимост от големината на лъжицата, която ползвате, от дадените количества се получават около 25-30 бр. от тиганички на баба....
2
Тутманикът на бабаТутманикът се пече на предварително загрята фурна на 180°C за 30 мин.
След като е готов, се изважда и покрива с кърпа.
Тутманикът на баба става изключително вкусен и прекрасен за закуска!...
1
Меденките на баба
От него правим малки топчета, като ги нареждаме на разстояние едно от друго и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.
Поставяме във фурната и печем до готовност....
Задушеното на баба
Нарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета.
В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от всички страни и го извадете.
В мазнината добавете зеленчуците....
Тутманик На баба
После се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло.
Разстила се.
Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква....
Лучник на баба
Всичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят.
Тестото се разделя на две части и се правят два блата....
Баклавата на баба
Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа. Слагаме в тенджерка водата и захарта да кипнат....
Бозата на баба
Тайната е, че трябва да престои поне 48 часа, за да има вкус на едновремешната боза. Но става и да се пие така.
На следващия ден видях, че се посгъстила и добавих още вода, това вече е въпрос на избор....
Апетитката на БабаМаринатата се кипва и се добавят нарязаните на кубчета домати. След 20 минути се добавят чорбаджийските чушки, нарязани на кръгчета.
След 10 минути се добавят и наситнените печени чушки....
4
Попарата на бабаПригответе си домашна питка на топки от царевично брашно.
На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа на трохи.
Натрошете сиренето и сложете маслото.
Сгрейте водата....
2
Картофките на бабаОбелваме и измиваме картофите, нарязваме ги по дължина като баба ги прави по-дебелички. Обливаме ги с вода докато режем чушките на едри парчета.
Изцеждаме ги и ги слагаме да се пържат във сгорещена свинска мас....
1
Милинките на бабаКогато тестото втаса, го разделяме на топки, които оформяме с помощта на олио. Разтягаме ги, като за мекици и слагаме в средата им натрошено сирене и малко масло.
Загръщаме краищата и ги поставяме в намаслена тава....
1
Зелника на бабаЗелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка. Ако е необходимо прибавяме още брашно или вода....
8
Орехчетата на баба
Накрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
Мекичките на баба
Изпържват се и се сервират със сирене, топено сирене или за любителите на сладките закуски със сладко от горски плодове. Задължително и айрянче.
Мекичките на баба са много вкусни!...