Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълков сладкиш от рецептите на бабаЯбълков сладкиш от рецептите на баба
На снимката е ябълков сладкиш от рецептите на баба със сняг (пудра захар) за моето малко момченце....
Пиперена яхния от рецептите на бабаПиперена яхния от рецептите на баба
1
Пиперената яхния от рецептите на баба е готова....
Пилешката яхния от рецептите на мамаПилешката яхния от рецептите на мама
Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Оставяме да поври, за да може брашното да мине необходимата термична обработка /да не остане сурово/....
Месеницата на БабаМесеницата на Баба
След изваждане се напръсква с вода и завива с кърпа, за да омекне коричката на тутманика. Да ви е вкусно :) Месеницата на Баба е готова. Източник: Йорданка Димитрова от Кулинарна мрежа...
Бухтите на БабаБухтите на Баба
Може да сервирате и сладко по избор към Бухтите на Баба....
Тиганичките на бабаТиганичките на баба
2
В зависимост от големината на лъжицата, която ползвате, от дадените количества се получават около 25-30 бр. от тиганички на баба....
Тутманикът на бабаТутманикът на баба
1
Тутманикът се пече на предварително загрята фурна на 180°C за 30 мин. След като е готов, се изважда и покрива с кърпа. Тутманикът на баба става изключително вкусен и прекрасен за закуска!...
Меденките на бабаМеденките на баба
От него правим малки топчета, като ги нареждаме на разстояние едно от друго и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Поставяме във фурната и печем до готовност....
Задушеното на бабаЗадушеното на баба
Нарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета. В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от всички страни и го извадете. В мазнината добавете зеленчуците....
Тутманик На бабаТутманик На баба
После се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло. Разстила се. Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква....
Лучник на бабаЛучник на баба
Всичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят. Тестото се разделя на две части и се правят два блата....
Баклавата на бабаБаклавата на баба
Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа. Слагаме в тенджерка водата и захарта да кипнат....
Бозата на бабаБозата на баба
Тайната е, че трябва да престои поне 48 часа, за да има вкус на едновремешната боза. Но става и да се пие така. На следващия ден видях, че се посгъстила и добавих още вода, това вече е въпрос на избор....
Захаринките на бабаЗахаринките на баба
11
Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до порозовяване....
Апетитката на БабаАпетитката на Баба
4
Маринатата се кипва и се добавят нарязаните на кубчета домати. След 20 минути се добавят чорбаджийските чушки, нарязани на кръгчета. След 10 минути се добавят и наситнените печени чушки....
Попарата на бабаПопарата на баба
2
Пригответе си домашна питка на топки от царевично брашно. На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа на трохи. Натрошете сиренето и сложете маслото. Сгрейте водата....
Картофките на бабаКартофките на баба
1
Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги по дължина като баба ги прави по-дебелички. Обливаме ги с вода докато режем чушките на едри парчета. Изцеждаме ги и ги слагаме да се пържат във сгорещена свинска мас....
Милинките на бабаМилинките на баба
1
Когато тестото втаса, го разделяме на топки, които оформяме с помощта на олио. Разтягаме ги, като за мекици и слагаме в средата им натрошено сирене и малко масло. Загръщаме краищата и ги поставяме в намаслена тава....
Зелника на бабаЗелника на баба
8
Зелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка. Ако е необходимо прибавяме още брашно или вода....
Саралията на бабаСаралията на баба
2
Сервира се студена, нарязана на хапки....
Питката на бабаПитката на баба
Питката на баба е готова....
Виненките на бабаВиненките на баба
Виненките на баба в огромно количество, което ще стигне за поне няколко дена....
Орехчетата на бабаОрехчетата на баба
Накрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
Мекичките на бабаМекичките на баба
Изпържват се и се сервират със сирене, топено сирене или за любителите на сладките закуски със сладко от горски плодове. Задължително и айрянче. Мекичките на баба са много вкусни!...
Мезенцето на бабаМезенцето на баба
Мезенцето на баба е готово....