Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Боби Комсийски става зет на Миглена АнгеловаБоби Комсийски става зет на Миглена Ангелова
Победителката във ВИП Брадър 2016 – Миглена Ангелова, не си губи времето. Само дни след излизането си от предаването устата журналистка, която е и многодетна майка, побързала да запознае съквартиранта си Боби Комсийски с...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
След което ги нарязваме на еднакви по големина парчета. Нареждаме ги в намазаната предварително с краве масло тава. Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета. В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Отглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено. И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате. Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина. Бъркайте до хомогенност....
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаСтавна хирургия – кога е време за смяна на става
Операциите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути....
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
Половината цвекло, половината морков и целината обелваме и нарязваме на сламка. Картофите нарязваме на кубчета. Слагаме и една чушка. 3. Зеленчуците се добавят към вече посвареното месо и се готвят 15-20 минути....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се изпържват в сгорещено олио от двете страни, като олиото трябва да е на половината на тиквичките. Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Заливаме с 1 литър изворна вода, поставяме капака и оставяме на котлона /или на печка с дърва - на огънче/, докато водата заври....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Измийте хубаво свинското филе и го засипете с морската сол. Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши. Филето Елена ще трябва да престои...
Пожелания за рожден ден за зетПожелания за рожден ден за зет
Нека семейното огнище е горещо и никога не изгасва, приятелството в семейството става по-силно, а любовта ви да се превърне в пример за чисти и силни взаимоотношения; - Честит рожден ден на моя любим зет!...
Как да съм успешен мениджър на екипКак да съм успешен мениджър на екип
Успешният мениджър е режисьор и сценарист, главно действащо лице и помощен персонал....
Защо сиренето става на дупки?Защо сиренето става на дупки?
Отворите в сиренето се формират благодарение на отделянето на въглероден диоксид по време на ферментацията. Микроорганизмите, които живеят в сиренето и участват в процеса на ферментация, отделят и образуват въглероден...
Защо сиренето става на шупли?Защо сиренето става на шупли?
Защо шуплите са важен показател за качеството на бялото саламурено сирене и въобще защо сиренето става на шупли....