Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мариновани тиквички по рускиМариновани тиквички по руски
С тази марината се заливат тиквичките, бурканите се затварят и се стерилизират 10 минути....
Руски крокети от тиквички и извараРуски крокети от тиквички и извара
Тиквичките се измиват много добре и без да се белят, се настъргват на ситно, поръсват се със сол и се оставят за 15 минути. Отцеждат се и леко се изстискват. Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с копъра....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
1
С тази заготовка през зимата приготвям тиквички с ориз, гръцка баница със сирене Фета и топли супи за душата. * Ако тиквичките са отгледани домашно, не белете, нарежете ги с коричката, която крие ценни минерали....
Популярни руски коледни ястияПопулярни руски коледни ястия
Свинското месо с пшеничена каша е едно от коледните руски ястия. Два килограма свинско месо се нарязват на едро, леко се начукват и се запържват на силен огън....
Любимите на всички ястия с тиквичкиЛюбимите на всички ястия с тиквички
Ориз с тиквички Също класическо ястие, което може да бъде приготвено както на котлон, така и запечено във фурна....
Руски сосове за месни ястияРуски сосове за месни ястия
Ето 2 идеи за традиционни руски сосове за месни ястия: Червен сос за месо Необходими продукти: 500 мл бульон, 1 глава кромид лук, 1 морков, 1 корен магданоз, 400 г доматено пюре, 1 ч.л. мед, 1/2 ч.ч....
Руски ястия от червено цвеклоРуски ястия от червено цвекло
Разнообразието от руски ястия, приготвяни с червено цвекло е голямо, но тук ще Ви предложим 3 от най-популярните в Русия и околностите ѝ руски рецепти, които няма как да бъдат приготвени без наличието на червено цвекло...
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
ТиквичкиТиквички
4
, кюфтенца от тиквички, пържени тиквички, различни гювечи, мусака от тиквички, леко руло от тиквички и дори суфле с тиквички....
Вкусни и икономични руски ястия с ряпаВкусни и икономични руски ястия с ряпа
Ряпата, наред с картофите, зелето и цвеклото, е сред предпочитаните зеленчуци, които се използват от руснаците при приготвянето на различни зеленчукови ястия....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
За всеки повод: Руски сосове за рибни ястияЗа всеки повод: Руски сосове за рибни ястия
1
Той може да е както студен, така и топъл, но е важно да знаете как правилно да комбинирате съставките му, за да сте сигурни, че подхожда на рибното ястие....
Сортове тиквичкиСортове тиквички
1
Тиквичките биват 4 вида: Патисони - тиквичка с по-нестандартна форма и сравнително различен цвят, варираща от бяло, преливаща в оранжево и зелено; Шайот - тиквичка, която има формата на круша и доста често замества...
Тиквички с бираТиквички с бира
1
Измийте тиквичките и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им, така че да получите своеобразни лодки....
Тиквички с карфиолТиквички с карфиол
Разделете карфиола на розички, а тиквичките нарежете на еднакви парчета. Пригответе марината от оцета, захарта, белия пипер, 500 мл вода, кориандъра и солта....
Тиквички с кориандърТиквички с кориандър
Обелете тиквичките и ги нарежете на кръгчета или кубчета. Сипете ги в буркани и добавете всички останали продукти. Налейте студена вода, колкото да ги покрие, запечатайте и стерилизирайте за 40 минути....
Тиквички в тестоТиквички в тесто
Нагрява се олиото, тиквичките се потапят в сместа и се пържат на порции....
Тиквички с беконТиквички с бекон
Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета, посолете и ги отцедете. Задушете ги до омекване с малко олио. Разбийте сметаната, брашното и яйцата. Смесете с тиквичките....