Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Емануела подарява обувките сиЕмануела подарява обувките си
1
Поп-фолк певицата Емануела реши да покаже щедростта си, като обяви, че ще подари половината от обувките си. Изпълнителката заяви, че има 780 чифта обувки и половината от тях ще дари на момичета в неравностойно положение...
Два пъти токано (гьозлеми)Два пъти токано (гьозлеми)
4
Не се ангажирам с грамове за количеството брашно, тъй като брашната много често се различават като качество и като попивателност. Това е една стара рецепта от нашето семейство, може да се намери в различни варианти, но...
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
Миранда Кер подарява дрехите сиМиранда Кер подарява дрехите си
"Споделям следната философия - за всяка дреха, която получавам, подарявам няколко други дрехи. Живея в Ню Йорк и имам малък дрешник....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Прозрачно сладко от ягоди, три пъти свареноПрозрачно сладко от ягоди, три пъти сварено
За да се получи перфектното прозрачно сладко, се вари не еднократно, а на три пъти след завиране....
Два пъти разточени банички изпечени на сачДва пъти разточени банички изпечени на сач
Замесваме тестото, като към 500 мл хладка вода прибавяме 1 ч.л. сол, 1 к.л. захар, 1 с.л. кисело мляко, маята и 2 с.л. олио. Разбъркваме добре и прибавяме брашно, колкото е необходимо (приблизително 800-900 г), докато се...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
За предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Индийски крем връща девствеността на женитеИндийски крем връща девствеността на жените
Индийци създадоха крем, който може да върне девствеността на жените. Революционният продукт струва само 30 долара и се твърди, че свива мускулите на влагалището....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Всичките билки и плодове, които берем и изсушаваме, е добре да се стараем да предпазим от прахови частици. Разстиламе ги и покриваме с хартия/ амбалажна, опаковачна, без мастило/, и така закрити да се изсушават цялостно...
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж. След като се извадят от тигана пържените тиквички, се нареждат върху домакинска хартия....