Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Какво взаимства биониката от морските обитателиКакво взаимства биониката от морските обитатели
На първо място поставя въпроса за изключително съвършените механизми за оцеляване на животните в морските дълбини, създавани през милионите години еволюция....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Хронохранене - кога с какви храни да се храним през деняХронохранене - кога с какви храни да се храним през деня
Препоръчително е да включите в менюто риба, бяло месо, морски дарове и леки зеленчукови салати....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Измийте хубаво свинското филе и го засипете с морската сол. Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
Сос с винена пянаСос с винена пяна
В метална купа на водна баня разбийте на пяна жълтъците, захарта и лимоновата кора. Добавете виното, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона и бъркайте соса, докато удвои обема си и стане на пяна. Този сос е подходящ...
За какво помага морският зърнастец?За какво помага морският зърнастец?
Здравословните мазнини в плодовете на ракитника хидратират и хранят кожните клетки. Антиоксидантите в зърнастеца са цял набор - полифенолите и каротеноидите неутрализират свободните радикали в тялото....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
С какво да се храним преди полет?С какво да се храним преди полет?
Важното е да запомните, че преди самия полет не бива да наблягате на пикантни храни, алкохол и алкохолни коктейли, защото те ви гарантират буквално грозни моменти във въздуха....
Печен заек с винена маринатаПечен заек с винена марината
Пробва се с вилица, не бива при набождане да пуска кървав сок. Печеният заек се поднася с пържени картофи, макарони или кускус с масло....
Морската вода и косата – какво е полезно и за какво да внимавамеМорската вода и косата – какво е полезно и за какво да внимаваме
Все пак морската вода далеч не е толкова вредна, колкото силното слънце и пясъка на плажа, с които е нужно да се внимава повече....
За какво е полезна морската сол?За какво е полезна морската сол?
Приложения на морската сол Поради такова впечатляващо разнообразие на съдържащите се вещества, морската сол има лечебно действие....