Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъстърва с ароматно олио на фурна
Печем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути.
Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране....
Депилиращо олио със семена на коприва
Оставя се да кисне в продължение на 2 месеца. След това е готово за използване.
Можете да втриете олиото в проблемните части на тялото. Така се използват семената от коприва за епилация....
Чесново олио
Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др....
Олио
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Употребата му има своите положителни и отрицателни черти, с които човек е добре да се запознае, особено ако консумира...
Козунак с олиоОт време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса.
Внимаваме да не се препекат....
3
Баница без олио
Сиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите.
Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
Печем около 50 минути.
Приятен апетит!...
Баница с олио
Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки.
Всяка една топка разточваме на тънка кора и поставяме в намаслена тава, като всяка кора намазваме с разтопеното масло....
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
5
Алио е олио
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол и пипер и върнете чесъна в съда. В тигана се добавят предварително сварена паста и се разбърква за няколко минути....
Патладжани в олио
Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате....
Пикантно олио за пици
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място.
При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
Питки с ароматно олио
Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки.
Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел....
Спагети Алио е олио
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън....
Вкусна баница без олио
Двете кори навивате на руло и поставяте в широка така.
Така се оформят 6 рула, нарязвате ги всяко на три парчета....
Вита баница без олио
Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на тънка струйка....
Маслени сладки с олио
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото.
Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките.
Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Мариновани гъби в олио
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.
Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.
При консумация,...
Чорбаджийски чушки с олиоПускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки.
Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязания копър....
1
Талиатели Алио е Олио
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино!
Добър апетит!...
Предимства на рапичното олио
Рапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали.
Рапицата е био суровина, за чието отглеждане се избират места...
Царевично олио
Дългогодишният спор „Зехтин или слънчогледово олио? “ е напът да бъде прекратен заради появата на все по-популярен напоследък продукт на пазара – царевичното олио. Все още не особено предпочитано у нас, олиото от царевица...
Конопено олио
Конопеното олио е едно от малко известните чудеса на природата. Въпреки че употребата му нараства, то продължава да бъде сравнително непопулярен продукт, макар и да има многобройни ползи за здравето и красотата. Това до известна...
Рапично олио
Рапичното олио представлява растително масло, което в последно време започна да набира популярност и в родното готварство. То се добива от растението рапица, което е основна маслодайна култура на много места по света....
Фъстъчено Олио
Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъци. Фъстъченото олио е толкова популярно в азиатската кухня, колкото зехтинът в Средиземноморието. Има висока точка...
Силата на броколитеБроколите са вид карфиол. Това е едногодишно растение, което за разлика от карфиола е много по-хранително и вкусно. В него има повече витамини А, Е, С, витамини от групата В, РР, минерали – калций, калий, желязо, фосфор...
3