Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъстърва с ароматно олио на фурнаПъстърва с ароматно олио на фурна
Печем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути. Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране....
Депилиращо олио със семена на коприваДепилиращо олио със семена на коприва
Оставя се да кисне в продължение на 2 месеца. След това е готово за използване. Можете да втриете олиото в проблемните части на тялото. Така се използват семената от коприва за епилация....
Чесново олиоЧесново олио
Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др....
ОлиоОлио
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Употребата му има своите положителни и отрицателни черти, с които човек е добре да се запознае, особено ако консумира...
Козунак с олиоКозунак с олио
3
От време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса. Внимаваме да не се препекат....
Баница без олиоБаница без олио
Сиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите. Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса. Печем около 50 минути. Приятен апетит!...
Баница с олиоБаница с олио
Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки. Всяка една топка разточваме на тънка кора и поставяме в намаслена тава, като всяка кора намазваме с разтопеното масло....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
Алио е олиоАлио е олио
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол и пипер и върнете чесъна в съда. В тигана се добавят предварително сварена паста и се разбърква за няколко минути....
Патладжани в олиоПатладжани в олио
Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате....
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място. При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън....
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
Двете кори навивате на руло и поставяте в широка така. Така се оформят 6 рула, нарязвате ги всяко на три парчета....
Вита баница без олиоВита баница без олио
Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на тънка струйка....
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
1
Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязания копър....
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино! Добър апетит!...
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олио
Рапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали. Рапицата е био суровина, за чието отглеждане се избират места...
Царевично олиоЦаревично олио
Дългогодишният спор „Зехтин или слънчогледово олио? “ е напът да бъде прекратен заради появата на все по-популярен напоследък продукт на пазара – царевичното олио. Все още не особено предпочитано у нас, олиото от царевица...
Конопено олиоКонопено олио
Конопеното олио е едно от малко известните чудеса на природата. Въпреки че употребата му нараства, то продължава да бъде сравнително непопулярен продукт, макар и да има многобройни ползи за здравето и красотата. Това до известна...
Рапично олиоРапично олио
Рапичното олио представлява растително масло, което в последно време започна да набира популярност и в родното готварство. То се добива от растението рапица, което е основна маслодайна култура на много места по света....
Фъстъчено ОлиоФъстъчено Олио
Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъци. Фъстъченото олио е толкова популярно в азиатската кухня, колкото зехтинът в Средиземноморието. Има висока точка...
Силата на броколитеСилата на броколите
3
Броколите са вид карфиол. Това е едногодишно растение, което за разлика от карфиола е много по-хранително и вкусно. В него има повече витамини А, Е, С, витамини от групата В, РР, минерали – калций, калий, желязо, фосфор...