Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколад без глутен и захар
Пасирах всичко в Нутрибулета и изсипах в съдчета (в случая кората на авокадото. Стана чудесен шоколад с наситен какаов вкус!
Да ви е сладко!...
Палачинки без глутен и без лактозаТези палачинки без глутен и без лактоза са много вкусни и здравословни. Могат да се намажат с кето шоколад и така да се хапнат....
4
Кои са основните продукти, източници на глутенТук ще намерите списък с най-сериозните източници на глутен. Не забравяйте обаче, че те имат и своите производни....
1
Палачинки без глутен с брашно от елда
Чудесни палачинки без глутен, вкусни и здравословни.
В купа разбивате яйцата с телена бъркалка. Добавете сол, сода и сипете брашното от елда.
Разбърква се на гъста смес, наливате и водичка до нужната гъстота....
Шоко кремчета без глутен за деца
Може да поръсите шоко кремчетата без глутен за деца с черен шоколад, ако имате останал.
Да ви е сладко!...
Макарони на фурна без глутен
Изваждат се макароните на фурна, оставяме да се охладят и сервираме.
Макароните на фурна без глутен са много вкусни, опитайте....
Глутен
Всъщност основните източници на протеина глутен влизат в състава на огромен брой хранителни продукти, голяма част от които са спомагателни и рядко влизат в състава на съдържанието на опаковката на различните артикули....
Скритите знаци на стреса
Друга група неподозирани симптоми на скрития стрес са болките в тялото или чувството за напрежение. Когато сте изложени на стрес, симпатиковата нервна система активира реакцията на целия организъм....
Скритите добродетели на карфиола
Карфиолът е отличен източник на фолиева киселина, калий и витамин В6.
Както всички видове зеле, той притежава противораково действие, като предпазна най-вече дванадесетопръстника, дебелото черво и простата....
Кои храни са източници на селен?
Един от най-концентрираните източници на селен е бразилският орех, от който обаче трябва да се консумират не повече от 2-3 ядки дневно, за да се предотврати прекомерното натрупване на селен в тъканите на тялото....
Глутен и бременност
Нормално в хлебопроизводството се използва глутен, като неговото съдържание е близо 30 % за един хляб, като с повече глутен хлябът става и по–добър....
Вредите на глутенаСледователно глутеновата алергия или непоносимостта е, когато дадено лице не е в състояние правилно да храносмила всеки източник на храна, съдържащ глутен....
8
Източници на фитонциди
Много подправки в кухнята на Изтока и Ориента са източник на фитонциди заради високите температури, които водят до по-лесно разваляне на храната....
Източници на целулоза
Основни източници на целулоза
Дневната доза целулоза, от която тялото на човека се нуждае, е 25-30 г....
Източници на каротеноиди
В майката природа има над 600 вида каретоноиди. Тези масноразтворими молекули придават на повечето плодове и зеленчуци оцветяване, което е примесено с блясък. Със сигурност сте чували за алфа- и бета-каротиините, които придават...
Източници на цинк
Преди да изброим най-добрите източници на цинк обаче, редно е да споменем, че с него не трябва да се прекалява....
Лаваш без глутен
Всяка питка се обръща по 5-6 пъти, като обръщаме на 2-3 секунди.
Подреждаме изпечените питки лаваш без глутен в чиния, а когато изстинат, може да се опаковат във фолио и да се използват в рамките на 1-2 дни....
Крекери без глутен
Поднесете като снакс за хрупване по всяко време или за акомпаниране на различни дипове, разядки или пастети.
Много здравословни, полезни и вкусни крекери без глутен и мазнини, подходящи и за вегани.
Добър апетит!...
Крем без глутен
Сервираме крем без глутен добре охладен и гарниран по желание с различни сезонни плодове.
Да ви е сладко!...
Еклери без глутенКогато всички са готови, подреждаме в тавичка и поставяме в хладилника еклери без глутен....
2
Меденки без глутен
Увиваме ги плътно с прозрачно фолио и ги оставяме меденките без глутен да престоят до другия ден, защото стават по-вкусни....
Ореховки без глутен
Разбивате белтъците с бъркалка за яйца в купа на водна баня на котлона със захарта, половината от ядките . Разбъркваме от време на време до пълното разтваряне на захарта....