Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне светаХокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света
Видният британски космолог Стивън Хонинг заяви в интервю за Форбс, че е изобретено ново хапче-чудо, което може да прави хората по-умни. Самият Хокинг го пие и казва, че е отключил неподозирани умствени способности....
Доказано! От секса се поумняваДоказано! От секса се поумнява
Учените от университета в Пенсилвания смятат, че макар от секса да се поумнява по-умните хора не правят непременно повече секс....
Направиха хапче, което заменя потенето във фитнесаНаправиха хапче, което заменя потенето във фитнеса
Учени създадоха начин да се отслабва, без да е необходимо човек да се поти във фитнеса....
Учени: От пиенето на бира се поумняваУчени: От пиенето на бира се поумнява
3
Необходимото за поумняване количество ксантохумол може да се осигури и чрез добавки. Под формата на бира ще са необходими над 2000 литра дневно....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио. Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
Тесто, което издържа 10 дни - за пици, мекициТесто, което издържа 10 дни - за пици, мекици
4
Тестото, което издържа 10 дни - за пици, мекици е готово....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно. В пресятото вече брашно добавете останалите съставки и най-накрая сипете активиралата се мая....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс. Изпържете до златисто от двете страни панирания кашкавал....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Учениците поумняват от фитнесУчениците поумняват от фитнес
Заниманието на учениците с фитнес поддържа не само доброто им здраве и ги предпазва от излишни килограми, но и пряко влияе върху успеха им в учебния процес. Това доказаха невролози от Университета в Илинойс, САЩ. Експертитете...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина. Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
Разликата между двете рецепти е, че в първата по-дълго време засъхват и повече се слепят, вероятно това се дължи на добавката на брашно, докато при втората рецепта бързо засъхват и най-вече, което на мен ми харесва, че се...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
Разбийте яйцето и намажете кръгчетата в краищата, след което слепете внимателно. Кипнете вода на котлона, посолете и пуснете вътре готовите тортелини. Варете ги 10-тина минути и поднесете с любим сос по избор....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Създадоха пица, която се доставя самаСъздадоха пица, която се доставя сама
1
Приложението, което е изработено само за iPhone, свежда до минимум времето, което отнема една поръчка, защото ще е синхронизиран и с конкретните вкусове на клиента....
Революционното хапче против стареенеРеволюционното хапче против стареене
Не можем да не обърнем внимание и на едно ново откритие, което ни обещава да помогне при борбата със стареенето. Става дума за хапче....
Революционно хапче лекува алкохолизъмРеволюционно хапче лекува алкохолизъм
В аптеките в Англия и Уелс вече може да бъде намерено революционното хапче, което намалява желанието на човек да употребява алкохолни напитки....